На вулицях Львова догхантери труять собак (відео)

На вулицях Львова догхантери труять собак (відео)
Існують препарати, від яких тварина може померти, лише вдихнувши. Тож чи не єдине розв'язання проблеми – заборона їх продажу без рецепту.

Скло, голки, щуряча отрута та навіть деякі медикаменти. На що лише не йдуть догхантери, аби жорстоко вбити якомога більше чотирилапих. І ось знову противники собак активізували. У підсумку чимало обурливих та плачевних дописів львів’ян, які через це втратили гавкатих членів своїх сімей.

Спіткав такий біль і Тетяну. Жінка розповідає: з Чарою, а саме так звали улюбленицю, щовечора гуляли одним маршрутом. Спершу ніщо не віщувало біду, та от о 4 ранку прокинулися від шуму.

"Дикі очі і вона просто кидається таке як боїться когось. І кров тут була і я не могла зрозуміти, що робиться і потім буквально 2-3 хвилини і вона падає на бік, піна з рота, язик закушений і вона в судомах дриґається. Не дай Боже комусь бачити, бо на це важко дивитися", - розповіла львівянка Тетяна Гончаренко.

Найжахливіше, каже Тетяна, усе це відбувалося на очах молодшої дочки. Натомість точної причини, чим ж отруїли собаку ніхто не знає. Новина сколихнула усіх власник хвостанів, тепер люди побоюються вигулювати своїх улюбленців. Анастасія - дочка Тетяни у розпачі. 

"Небезпека йде від людей, а точніше, хочеться сказати, від тих хто не вправі називати себе людиною. Тому що не подарувавши життя, забирати його забирати в сім'ях ту любов, яку дають нам собаки - це просто неможливо", - зазначає львів'янка Анастасія Гончаренко.  

Пережити таку втрату важко, - каже дівчина. А ще важче прийняти, що винного навряд буде покарано. Підтверджують цей факт і юристи: відповідальність за такі дії існує, однак на ділі довести це складно. 

"Особа не може бути притягнута до кримінальної відповідальності без належно допустимих доказів. В даному випадку доказами можуть бути покази свідків, що особа вчиняла ті чи інші дії, тобто розсипала якусь отруту. Внаслідок чого настала смерть. Або це може бути фотофіксація, відеофіксація", - повідомив адвокат Олександр Кульчицький. 

Тож лише тоді, в разі смерті собаки, зловмиснику загрожує штраф у розмірі понад 17 тис. грн або ж від 5 до 8 років позбавлення волі. 

"В першу чергу, якщо ви виявили, що вашу собаку отруїли чи побачили десь на вулиці, що хтось труїть собак, чи розсипає якусь отруту, то обов'язково телефонуйте в поліцію. Якщо ви побачили цю особу, то можете зафіксувати її на фото на свій мобільний телефон чи на відео. Залишатися до приїзду працівників поліції", - додав адвокат. 

У такий спосіб, каже юрист, найімовірніше, що винних буде покарано. А ще врятовано чимало життів. І хоча застрахуватися від таких випадків практично неможливо, однак кінологи запевняють: своїх улюбленців слід привчати не підіймати нічого зайвого без дозволу господаря.

"Найчастіше використовуються специфічні препарати проти туберкульозу, які дуже легко купити в аптеках, на жаль, без рецепту і це найшвидший метод вбити собаку. Тому що собака не обов'язково повинна з'їсти цю таблетку з м'ясом, вона може просто проконтактувати, понюхати. Декілька хвилин і у собаки починаються приступи, тобто вражається центральна нервова система", - розповіла ветеринарка Олена Дивак.

Тоді відлік часу йде буквально на секунди. І єдиним порятунком є лише вітамін В6, який власникам просто життєво необхідно завжди мати під рукою. Після чого потрібно звернутися до ветеринара. Муки собаки при будь-якому отруєнні – просто нестерпні, – каже фахівець. А як випадку з Чарою, ще й практично миттєві. Тож чи не єдине розв'язання проблеми – заборона продажу таких препаратів без рецепту.

Останнім часом Інтернет замайорів публікаціями про випадки отруєння собак. Та незрозумілим залишається одне – звідки така жорстокість до хвостанів? Та чому ми дивуємось бідам, коли часом чинимо гірше за тварин?

 

Читайте також
Після хокейного матчу: на Львівщині 10 дітей отруїлися невідомою речовиною, четверо госпіталізовано Після хокейного матчу: на Львівщині 10 дітей отруїлися невідомою речовиною, четверо госпіталізовано
У Новояворівську на Львівщині 10 дітей звернулося до медиків зі скаргами на погане самопочуття.
У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео) У Львові провели акцію з безкоштовного чипування собак (відео)
Кожен охочий мав нагоду безкоштовно вживити під шкіру собаці мініатюрний пристрій, за допомогою якого улюбленця можна буде ідентифікувати у будь-якій точці світу.
У Львові після вакцинації помер 63-річний чоловік У Львові після вакцинації помер 63-річний чоловік
Чоловік помер після того, як отримав першу дозу вакцини від Covid-19. Смерть медики зареєстрували як несприятливу подію після вакцинації, адже після щеплення не минуло й 30 днів.
Loading...
Load next