Підприємництво для людей з інвалідністю: нові можливості українців у селах (відео)

Підприємництво для людей з інвалідністю: нові можливості українців у селах (відео)
Людей з інвалідністю через тренінги мотивують організувати зручний простір там, де вони проживають, а згодом і розпочинати власну справу – сільський туризм

Безбар’єрний простір – це коли людей з інвалідністю суспільство починає розуміти, трактувати як звичайних людей, які мають ті ж самі можливості, вміння та знання. Однак є й важливіше – можливість дати людям повірити в себе. Через тренінги їх мотивують організувати зручний для них простір там, де вони проживають, зазвичай це в селі,  а згодом, можливо, – розпочинати власну справу – сільський туризм.

Ми працювали для того, щоб в село прийшло підприємництво в сфері сільського туризму для людей з інвалідністю.

Наша мета, щоб завдяки комунікації,  тому, що люди зустрічаються, спілкуються, починають розуміти один одного вони можуть зрозуміти, що світ відкритий, він великий, він приймає їх і цим можна займатись, -  повідомляє Наталя Гнатюк, тренерка проєкту «Підприємництво у сфері сільського туризму для молоді з інвалідністю» програми Еразмус

Пан Ярослав уже 50 років на візку. Він не здався, а навпаки став автором багатьох проєктів з архітектурної доступності для осіб з інвалідністю, відвідав не одну європейську країну, запозичив досвід і активно працює тут. Чоловік переконаний, що ті люди, які спроможні працювати руками, головою повинні допомогти і собі, і своїй родині.

Якщо людина проживає в селі, важливо, щоб вона подумала, чи цікаве то село для людей, які в селі не живуть, як можна затягнути до себе в садибу і показати яка гарна річка,  яка гарна долина, який гарний потічок .

Якщо я створив можливості їздити для себе по хаті, якщо я собі створив можливості туалету чи можливості виїхати на вулицю – це є дуже важливо, - каже Ярослав Грибальський, громадський діяч захисту людей з інвалідністю.

В управлінні туризму і курортів ЛОДА зазначають, що щороку для людей з інвалідністю відкривається більше можливостей. Завдяки підтримці таких організацій, як «3 wheels», і Товариство «Зелений хрест».

Є різні туристичні маршрути, які допомагають людям з різними нозологіями відкривати для себе якісь нові локації, а відтак- відкривати різні об’єкти культурної і природньої спадщини, -  наголошує Тарас Лозинський, заступник начальника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації.

Нині в Україні є єдиний у світі посібник для людей з різною нозологією інвалідності як розпочати власну справу в сфері сільського туризму. Він створений як для осіб з інвалідністю, так і для власників садиб, які захочуть робити добру справу та приймати відпочиваючих з інвалідністю. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next