У Львові студенти підтримали пенсіонера, засудженого за вирощування конопель (фото)

У Львові студенти підтримали пенсіонера, засудженого за вирощування конопель (фото)
Громадська організація «Українські студенти за свободу» вийшла на акцію підтримки засудженого за вирощування конопель 66-річного Андрія Баженова з Жовківщини

Увечері 6 грудня під Львівський апеляційний суд прийшли студенти із плакатами й вимогами змінити рішення суду першої інстанції. Про це повідомляє ГО "Українські Студенти за Свободу".

Минулого тижня у Львівській області Жовківський суд засудив 66-річного пенсіонера Андрія Баженова до п’яти років позбавлення волі за вирощування конопель.  Суд визнав, що пан Андрій не займався збутом канабісу, а вирощував його лише для власних потреб — для лікування.

Фото: Дмитро Гребенюк

Чоловік не визнав свою вину, адже вживання медканабісу є його потребою та громадянською позицією. Зазначають, що пан Андрій, як і багато інших українців, потребує лікування медканабісом, а тому послідовно виступає за його легалізацію.

Лікування медканабісом необхідне для понад 2 млн українців. Серед них — люди, які мають онкологічні захворювання, епілепсію, розсіяний склероз, глаукому, хронічний біль та низку інших хвороб. Окрім того, використання медканабісу допоможе тисячам ветеранів російсько-української війни, які мають діагностований ПТСР, - нагадують в організації.

Варто зазначити, що понад 60 країн дозволили використання медканабісу на законодавчому рівні, проте України серед них немає.

Вирощування і використання медканабісу — не злочин. І пан Андрій не має сидіти у в'язниці лиш тому, що хотів жити без болю! — резюмували в організації.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові відбулась акція протесту на підтримку бізнесу переселенців із Криму (відео) У Львові відбулась акція протесту на підтримку бізнесу переселенців із Криму (відео)
Нашуміла ситуація на Сихові з представниками малого бізнесу досягнула свого піку. Повідомлення орендодавця про бажання достроково розірвати угоди з орендарями, викликала шквал обурень як в самих власників бізнесу, так і тутешніх мешканців. Підприємці, місцеві мешканці та небайдужі містяни зібралися на акцію на підтримку бізнесу переселенців із Криму.
"Україна - гуманна країна": у Львові містяни вийшли на протест проти знущання над тваринами (відео) "Україна - гуманна країна": у Львові містяни вийшли на протест проти знущання над тваринами (відео)
Акцію одночасно провели у 30-ти містах України. Всі свої вимоги активісти передадуть на розгляд президенту та народним депутатам.
Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео) Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео)
Молодшому медперсоналу психіатричної лікарні "Заклад" уже 4 місяці не виплачують зарплат, відтак вони вийшли на мітинг під стіни ЛОДА.
Loading...
Load next