Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео)

Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео)
Молодшому медперсоналу психіатричної лікарні "Заклад" уже 4 місяці не виплачують зарплат, відтак вони вийшли на мітинг під стіни ЛОДА.

З квітня місяця без зарплат, заклад практично вимирає, а пацієнтів вивозять у інші профільні медустанови. Під стінами ЛОДА зібралися кілька десятків молодшого медперсоналу психіатричної лікарні "Заклад", що в Миколаївському районі. Кажуть, хочуть достукатись до влади та отримати нарешті свої кровно зароблені. 

В нас є великі борги, в нас хворих вивозять масово на Кульпарківську, в зв'язку з тим, що нас приєднали. Скорочення велике йде людей. І ніхто нам не гарантує, що нам виплатять наші зароблені гроші. В липні місяці я особисто отримала 530 гривень. Є люди, які отримали менше. Є, можливо, які отримали трошки більше, - розповіла голова ініціативної групи, молодша медична сестра Ірина Шабатура.

Працівників медзакладу турбує власне майбутнє. Кажуть, борються за існування ще з минулого року. Перекривали трасу міжнародного значення, пікетували під стінами медустанови та зверталися до багатьох посадовців.

Однак це не дало результату, – кажуть мітингарі.

Діти, які хочуть їсти. Я не говорю за якісь розваги, я не говорю їхати на море, щоб дитина віддихнула. Я говорю тільки за то, щоб я дитину прогодувала і забезпечила всім тих необхідним, що вона має йти до школи, - додала голова ініціативної групи, молодша медична сестра Ірина Шабатура.

Просто створюють такі умови в нас в лікарні для того, щоб написати заяву на розрахунок. Подивіться, ми зараз приїхали до Львова. З нами не приїхав ні пан ліквідатор, ні наш директор. От чому питання чому вони не приїхали, якщо вони з народом, значить мають бути з народом, - зізналась медсестра Оксана Кухтій. 

Жінка каже, їй пропонували писати заяву зі згодою на неоплату відпускних, оздоровчих та заборгованості. Однак вона відмовилась. Та й написати заяву на звільнення з усіма законними правами зараз не може. 

Інші люди написали заяви на звільнення, їм виплатили по власному бажанню. Тим що зараз йдуть на скорочення 2 серпня - влада немає грошей. Ми маємо йти на простой за свій рахунок. Ми вже скільки часу сидимо за свій рахунок без зарплат. І нас заставляє влада писати за свій рахунок, - додала медсестра Оксана Кухтій.

Багато людей скоротили, багато написали за згодою двох сторін, багато написали за власним бажанням. Люди не витримують психологічного такого, то є знущання я рахую. Якщо людина ходить на роботу і вона має отримати кошти за свою роботу. З 11 червня я пішла у відпустку, хоча я по сьогодні відпускних не отримала, - наголосила голова ініціативної групи, молодша медична сестра Ірина Шабатура.

Мітингарі запевняють, якщо їх не почує обласна влада та не допоможе, їхатимуть до столиці. Голова комісії, яка працює в медзакладі, коментувати ситуацію телефоном відмовився. 

Довго пояснювати в телефонному режимі чому є затримка заробітних плат. Тому що НСЗУ кошти так виділяє, тому що медична реформа. Хочете розлогий коментар, приїжджайте, я вам на камеру все скажу, - заявив голова комісії з припинення КЗ ЛОР "Львівська обласна психіатрична лікарня "Заклад" Олександр Губар.

В облдержадміністрації ж кажуть, про проблему їм відомо і наразі вони активно шукають кошти для погашення заборгованих заробітних плат. 

Якщо мова йде про кошти, так, ми це маємо знайти, ми шукаємо і ми виплатимо. Якщо є ще інші запитання пов'язані з функціонуванням “Закладу” і скажемо, переведенням людей, то це питання вже питання управління майном, департаменту охорони здоров'я і пана Чечотки як керівник, генерального директора обласної психлікарні, - заявив заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

У планах, запевняє чиновник, вирішити це питання до кінця серпня, хоча б частково. 

 

Читайте також
Засідання обласної ради: у Львові медики вийшли на акцію протесту (відео) Засідання обласної ради: у Львові медики вийшли на акцію протесту (відео)
Десятки працівників екстреної медицини Львівщини пікетували під Львівською обласною адміністрацією. Зокрема медики мітингували проти скасування конкурсу на посаду керівника цієї служби.
Рак-не вирок: у Львові провели фотосесію для жінок, які борються з онкологією (відео) Рак-не вирок: у Львові провели фотосесію для жінок, які борються з онкологією (відео)
Онкологія – такий діагноз українці чують дедалі частіше. Для когось це звучить як вирок, тоді як інші сприймають радше як виклик, борються та перемагають. Вже вкотре у світі намагаються достукатись і пояснити, що рак – не вирок.
Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця Операція триває 5 хвилин! У Львові почали оперувати хворобу Нотта без розрізу пальця
За словами медиків, операція триває лише 5 хвилин, а позбавляє проблеми на все життя.
Loading...
Load next