Підсумки «Великого будівництва» на Львівщині (відео)

Підсумки «Великого будівництва» на Львівщині (відео)
Медицина, дороги та соціальна інфраструктура – у межах державної програми на Львівщині торік завершили будівництво та реконструкцію 28 об’єктів.

На Львівщині торік завершили будівництво та реконструкцію 28 об’єктів у межах програми «Велике будівництво». У Львівській облдержадміністрації відокремлюють 3 основні сфери, яких торкнулися оновлення: медицина, дороги та соціальна інфраструктура.

В межах останньої збудували 4 навчальних заклади та 1 садочок у Підберізцях. Тепер там зможуть навчатися понад 40 діток. Додамо, що це — перший садок у цьому населеному пункті. На проєкт виділили близько 23 мільйони гривень.

Найскладнішою, напевно, і найзнаковішою, на мою думку, була добудова школи в смт. Гніздичів. Вона важлива насамперед для громади. Бо там понад 430 учнів отримали сучасні умови для навчання, а з іншого боку — це об’єкт, який почали будувати ще у далекому 1989 році. І за стільки років його чомусь не могли завершити, — зауважує Андрій Годик, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації.

Тим часом у Дрогобичі відкрили центр підтримки «Дії», що теж вважають чималим досягненням. Також зміни у медичній сфері, кажуть посадовці, мають покращити якість надання послуг.

Завершено 2 приймальних відділення це є м. Стрий й м. Дрогобич. 14 амбулаторій в сільській місцевості. Основне завдання, що б медицина була і для населення в сільській місцевості. А не щоб за отриманням елементарних медичних послуг потрібно було прямувати до районного центру, — додає Андрій Годик.

Щодо реконструкції доріг, то минулоріч відремонтували понад 260 кілометрів автошляхів. Серед найбільших об’єктів це Дорога Єдності, яка сполучає Західну й Східну Україну. На цей проєкт у межах області виділили 1,5 мільярда гривень. 

В межах Львівської області ми фактично замінили весь дорожній одяг, на цій дорозі. Відремонтували 5 штучних споруд. У цьому році плануємо вже повністю завершити роботи. Залишилися фінальні такі, і це буде якраз один з таких основних об’єктів.  І також будівництво обходу Трускавця. В цьому році ми вже проклали перші кілометри асфальто-бетону, — розповідає Оксана Богуш, речниця служби автомобільних доріг Львівщини.

У планах на цей рік у службі автомобільних доріг — зосередитися на будівництві «Малого Карпатського кола». А якщо брати у загальному проєкт «Великого будівництва», то найбільше очікується збільшення кількості об’єктів соціальної інфраструктури. Це близько 20 шкіл та дитячих садочків.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Яворівському полігоні будують казарми (фото і відео) На Яворівському полігоні будують казарми (фото і відео)
Загалом зведуть 6 казарм, кожна з яких може розмістити по 300 осіб. Також на території розбудовують спортивну інфраструктуру та навчальні корпуси.
Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео) Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео)
Рік новий, а проблеми старі.
У Музеї народної архітектури та побуту з'явиться реконструкція криївки УПА (відео) У Музеї народної архітектури та побуту з'явиться реконструкція криївки УПА (відео)
Її зведуть поряд зі старовинною ґраждою.
Loading...
Load next