Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео)

Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео)
Рік новий, а проблеми старі.

Після потепління водії стали помічати, що на дорогах міста знову почали з’являтися ями. До того ж немає значення чи це старий асфальт, чи минулорічний. Подібні проблеми зустрічаються у всіх районах міста. І керманичам така ситуація на дорозі добряче б’є по кишені.
 

Псується, треба кожного місяця перебирати ходову, міняти стабілізатори і так далі. Влада за нас взагалі не дбає, - каже містянин.
 

Люди самі жаліються, що були рівні дороги, а тепер такі вибоїни, що й диски, й колеса, й люди. Недавно автівки зіткнулися, бо оминали ями, не встигли розминутися, ну таке, - зауважує водій.

У міській раді кажуть, що не могли приступити раніше до латання доріг через незадовільні погодні умови. А вирішення проблеми за допомогою технології холодного асфальту лише тимчасове рішення. Однак сьогодні вже можна ремонтувати дорожнє покриття і гарячою сумішшю, кажуть посадовці. Нині, до прикладу, працювали в Залізничному районі.

 

Справа в тому, що тут була дуже велика ямко вість, глибокі ями. А холодний асфальт трохи не в тій кількості в нас є і ми зробили згідно нормальної технології. Вирізали фрезою, обробили нафто-бітумом і асфальтуємо звичайним гарячим асфальтом, - каже Ігор Бужович, головний інженер ШРП Залізничного району Львова.

Посадовці додають, що ями утворюються здебільшого через перепади температури взимку.


Ви повинні розуміти, що ось цей цикл замерзання-розмерзання є основним каталізатором ось цих вибоїн. Якщо би в нас були трошки сприятливіші погодні умови в плані того, що б усе замерзло і буде момент по закінченню зими розмерзлося, але нажаль маємо такі умови, - Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Але фахівці кажуть, що проблема не лише в погоді. Якби комунальники вчасно розчищали дороги, то можливо було б уникнути утворення такої кількості ям. Але в місті немає на це ресурсу. Проблеми з водовідведення теж сприяють деформації асфальту. А головне - це якість самого асфальту, яким проводять поточний ремонт доріг.
 

Асфальтно-бетонну суміш беруть на заводі, який має 80-го року виробництво. Ми прекрасно розуміємо, що завод 80-го року будівництва дуже складно технологічно зробити якісну асфальто-бетонну суміш. Відповідно маємо низької якості суміш якою ми латаємо. І як наслідок ми маємо те, що  кожного року на одних і тих ж самих відрізках, де був ямковий ремонт в нас виходить та ситуація, - пояснює Святослав Товстига засновник ГО «За якісний транспорт».

Тож, щоб уникнути надалі утворення ям у післязимовий період, потрібно спочатку пропрацювати план розв'язання наявних проблем. Варто зазначити, що водії можуть отримати компенсацію від міста, якщо автівка постраждала через новоутворені ями.  

Звичайно, що викликається поліція, складаються відповідні матеріали доводиться вина відповідної посадової особи і  у судовому порядку стягується відшкодування заподіяної шкоди, - Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Посадовці переконують, що за сприятливих погодних умов зможуть залатати усі проблемні ділянки. Та скоріше за все остаточно ліквідують усі пошкодження дорожнього покриття аж наприкінці березня.

Новосельська Златаpravdatutnews.com

 

Підтримати нас Ви можете:

https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Читайте також
7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові 7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові
Ремонт всієї вулиці С. Бандери наближається до завершення.
На Львівщині мають збудувати та відремонтувати понад 300 кілометрів доріг (відео) На Львівщині мають збудувати та відремонтувати понад 300 кілометрів доріг (відео)
Посадовці розповіли про амбітні плани з розвитку дорожньої інфраструктури Львівщини.
Ямковий ремонт у Львові: де та як "латають" (відео) Ямковий ремонт у Львові: де та як "латають" (відео)
У Львові розпочали ліквідовувати аварійні ями гарячим асфальтом.
Loading...
Load next