Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)

Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.

На Львівщині військові пройшли навчання з користування новою бронетанковою установкою, яку нам надали британські колеги. Наші бійці розповідають, що ця зброя досить проста у використанні і водночас дуже потужна для протистояння ворожій бронетехніці. За легендою навчань, усі бойові дії відбувались у населеному пункті. По цілях вели вогонь з різних дистанцій. Зрештою усі цілі були знищені.

Він має змогу знищувати противника від 20-ти до 600м. В русі до 400м  і на місці до 600м. Тому в урбанізованій  місцевості, де відстань і між будівлями від 20 до 30, 40м. Дозволяє використовати цей бронетанковий засіб, — зазначає начальник управління підготовки J7 Генштабу ЗСУ Микола Губень.

На навчання пішло 3 дні на теорію та 2 дні на практику. Тепер використовувати цю установку можуть близько 40 інструкторів. Наступного тижня вони навчатимуть бійців інший військових частин, зокрема і на Сході країни.


Вона вже є там і чекає підготовлених операторів, даний засіб дозволяє збільшити щільність протитанкової оборони  і закриває той проміжок, який був проблематичний від переднього краю до 600м, — розповідає командувач Командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ Ігор Палагнюк.


Зараз Велика Британія набуває репутації головного центру підтримку України в умовах загрози вторгнення зі сторони Росії. Також ще раніше, вони відправили нашим військовослужбовцям партію протитанкових ракет.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Loading...
Load next