Піч за 4 години: у львівських багатоповерхівках розпочали облаштовувати пункти обігріву (відео)

Піч за 4 години: у львівських багатоповерхівках розпочали облаштовувати пункти обігріву (відео)

Піч за 4 години: у львівських багатоповерхівках розпочали облаштовувати пункти обігріву. Це – підвал одного з Сихівських будинків. Буржуйку змонтували на цеглу. На стіні встановили сигналізатор чадного газу. У приміщенні є прихід свіжого повітря, а дим через трубу виходить назовні.

Взагалі правила пожежної безпеки забороняють встановлення тимчасових печей. Але в правилах чітко написано, що як виняток допускається встановлення металевих печей при дотриманні визначених вимог безпеки праці…до метра відстані.

Рятувальники наголошують: під час горіння печі за нею обов’язково повинен бути нагляд. Аби не допустити трагедії. Нагадаємо, облаштування таких пунктів обігріву у будинках – на плечах ОСББ, ЖБК та управляючих компанії. У міськраді навіть вказали дедлайн – встановити металеві печі слід до 1 жовтня.

Також необхідно, щоб всі ці суб’єкти закупили дрова і відповідним чином забезпечили їх зберігання, — зауважує заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Хоч за словами мера Львова Андрія Садового, місто фактично на 100% готове до опалювального сезону. Натомість, з огляду на війну, закликає містян готуватися до різних ситуацій. 

Якщо будуть уражені і підстанції, тоді немає іншого варіанту, як обігрітися в пунктах укриттів. В нас має бути мінімум 10500 пунктів обігріву в наших житлових будинках, — каже міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Нагадаємо, раніше комунальники подекуди розпочали вирубувати зелений фонд, аби забезпечити місто дровами.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next