Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)

Зона — “жовта”, правила — “червоні”: у Львові посилили карантинні обмеження (відео)
Львівщина впродовж останніх декількох днів лідирує серед інших областей за кількістю хворих на ковід.

Зона — «жовта», а правила — «червоні»: у Львові, починаючи з 2-го лютого посилюють карантинні обмеження. Адже хворих на коронавірус не меншає. І йдеться не лише про дорослих. У львівському «Охматдиті» лікування потребують 102 маленьких пацієнти, а у міській дитячій лікарні на Орлика – 96. І через таку невтішну ситуацію тепер дистанційно навчаються 86% учнів початкової школи. Також 9% вихованців дитсадків хворіють або перебувають на самоізоляції.

Відтак міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла низку рішень щодо посилення карантину. Збільшено кількість ліжко-місць у дитячій лікарні на Орлика зі 100 до 150; заклади громадського харчування, непродовольчі ринки зможуть працювати за умови повної вакцинації чи негативного тесту як у працівників, так і у відвідувачів; а от дитячі розважальні центри наразі під замком. До слова, збільшилась кількість ковід-інфікованих і серед працівників сфер забезпечення життєдіяльності міста.
 

Ми оновили інформацію щодо водіїв громадського транспорту. Так само кількість хворих водіїв збільшилась. Станом на сьогодні вона становить 18%. Якщо говорити про працівників у сфері забезпечення життєдіяльності – це є теплоенерго, водоканал, це є комунальні служби відсоток становить на рівні 12%, — зазначає заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.
 

За словами начальниці управління охорони здоров’я Львівської міськради Лесі Кобецької, у Львові здебільшого циркулює штам коронавірусу «Омікрон». Він швидше поширюється, проте перебіг хвороби проходить легше. Інкубаційний період цього штаму 2-3 дні, а хворі на «Омікрон» мають підвищену температуру, відчувають слабкість тіла та біль у горлі.
 

Цей штам також може ускладнюватися пневмонією. Що стосується взагалі перебігу, то цей штам, у порівнянні з минулим штамом є легшим, тому, що ми відмічаємо рівень захворюваності населення, яке перебуває на амбулаторному лікуванні, — пояснює начальниця управління охорони здоров’я Львівської міськради Леся Кобецька.
 

Що ж до ситуації на Львівщині, то область досі залишається у топі серед кількості хворих на коронавірус. За минулу добу у Львівській області було виявлено 3411 підтверджених випадків. Водночас продовжують імунізувати людей проти Covid-19. До слова, трохи більш як 50% жителів області вакциновані 1 дозою і 47% щеплені двічі. Через це, вакцинація сільського населення відбувається не досить активно, тому вакцинувальні бригади виїжджатимуть у віддалені села.
 

З метою приближення вакцинації до населення вже 2 тиждень фактично за дорученням МОЗ розробляються плани виїздів мобільних бригад в сільські населенні пункти. Це повинно безпосередньо наблизити вакцинацію до населення, — розповідає регіональний координатор з питань вакцинації на Львівщині Олег Когут.
 

До слова, у Львові та області продовжують вакцинацію бустерною дозою. Нею радять імунізуватися людям із групи ризику, які мають супутні захворювання чи слабкий імунітет. А ось для кого вона обов’язкова — це лікарі, освітяни та співробітники будинків інтернатного типу.
 

Пацієнти можуть отримати бустерну дозу. Вона є необхідною в плані того, що складає повний обсяг вакцинації й ще більше захищає від ймовірності важкого перебігу коронавірусної інфекції й від важкого перебігу Омікрон інфекції, — зауважує експертка департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації з імунології Христина Ліщук-Якимович.
 

Щоб уникнути зараження коронавірусною інфекцією варто дотримуватися протиепідемічних правил: носити маску, дотримуватися дистанції та часто мити руки!

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
«Омікрон» масово вражає львів'ян (відео) «Омікрон» масово вражає львів'ян (відео)
У стаціонарі 1-го ТМО Львова перебуває 451 пацієнт з коронавірусом, 87 з них – діти.
Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео) Бустерна доза для освітян: у кількох школах Львова розгорнули пунти вакцинації (відео)
На тлі нової хвилі ковіду львів’ян закликають імунізуватися бустерною дозою.
У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео) У Львові утворились довжелезні черги на ПЛР-тести (відео)
Люди займають чергу ще з ранку, але все одно простоюють на вулиці майже годину, допоки в них зберуть біоматеріали на аналіз.
Loading...
Load next