Зі Львова до Варшави через Раву-Руську прокладуть нову колію (відео)

Зі Львова до Варшави через Раву-Руську прокладуть нову колію (відео)
Зі Львова до Варшави через Раву-Руську прокладуть нову колію. В межах цього проєкту, зокрема, планують відремонтувати залізничну станцію у Раві-Руській, щоб в майбутньому проводити тут митний контроль.

Зі Львова до Варшави через Раву-Руську. Цьогоріч на Львівщині планують розпочати відновлення євроколії Держкордон — Рава-Руська протяжністю 8 кілометрів. Її не використовували з 2005  року, адже вона потребувала модернізації. Нині ж голова Львівської ОДА спільно з керівництвом Львівської залізниці,  Укрзалізниці,  представниками Держмитслужби та Держприкордонслужби оглянули залізничну інфраструктуру на відрізку Держкордон.  

Проєктно-кошторисна документація може коштувати від 3-5 млн гривень. Ми цей проєкт хочемо організувати спільно з громадами. Якась частина коштів з тих від 3-5 млн це буде кошти громади інша частина коштів з обласної програми регіонального розвитку, це проєктні кошти, — розповів Максим Козицький, голова Львівської облдержадміністрації. 

Також міський голова Рава-Руської зазначив, що ремонтувати будуть не лише колії.  

Ми цим проєктом хочемо передбачити не тільки відновлення колії, але й реконструкцію цього залізничного вокзалу і паралельно працювати над реконструкцією площі, бо це потрібно все робити комплексно, — пояснив Іван Івануса, міський голова Рава-Руської ОТГ. 

Водночас представники Польщі заявили, що цей проєкт має міжнародне значення, адже сполучатиме важливі пункти. До слова, проєкт втілюватимуть у реальність разом із польськими колегами. 

Будемо спільно над тим працювати. Сполучення Рава-Руська — Варшава має стати гарним проєктом. Завдяки цьому проєкту впродовж трьох годин з Рави-Руської можна буде дістатися до Варшави, а з Варшави — до цілого світу, — підсумував Войцех Жуковскі, президент правління "Єврорегіон Розточчя", голова міста Томашув. 

Співпрацю з польською залізницею обговорять вже 15 лютого. Загальна вартість проєкту становитиме орієнтовно 100 млн грн. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині
Українські прикордонники впіймали на незаконному перетині кордону двох німецьких велосипедистів, які були переконані в тому, що Україна входить до складу Європейського Союзу і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково.
На Львівщині ремонт частини "Дороги Єдності" коштуватиме ₴1,5 мільярда (відео) На Львівщині ремонт частини "Дороги Єдності" коштуватиме ₴1,5 мільярда (відео)
Ремонт дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, яка стане частиною маршруту до 30-ї річниці Незалежності України М-30 Стрий – Ізварине ("Дороги Єдності"), обійдеться держбюджету у 1,5 мільярди гривень.
На Львівщині прикордонники затримали поляка, якого розшукував Інтерпол На Львівщині прикордонники затримали поляка, якого розшукував Інтерпол
Прикордонники Львівського загону на пункті пропуску "Краківець" затримали 50-річного громадянина Польщі, який перебував у розшуку міжнародної організації "Інтерпол".
Loading...
Load next