Яких змін в оплаті комунальних послуг очікувати мешканцям Львова (відео)

Яких змін в оплаті комунальних послуг очікувати мешканцям Львова (відео)
. Оскільки розподіл між споживачами теплопостачання та гарячої води змінили, львів'янам почали надходити нові платіжки від «Львівтеплоенерго».

З початку цього року люди почали отримувати оновлені платіжки від «Львівтеплоенерго». Оскільки з грудня 2021-го теплова енергія у квитанції ділиться на кілька підвидів. 

У «Львівтеплоенерго» пояснили, що послуги у квитанціях просто розмежували. Містяни їх сплачували і раніше, однак як за загальний тариф.  

Це йде обсяг теплової енергії, який йде на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень, на обсяг теплової енергії, яка втрачається в системі централізованого опалення у внутрішньобудинковій системі, на обсяг теплової енергії, яка втрачається в системі гарячого водопостачання у внутрішньобудинковій системі. Відповідно ці всі обсяги вони зазначають у повідомленні до оплати, — пояснює Галина Пакулець, начальниця відділу збуту та обліку теплової енергії «Львівтеплоенерго».

За словами представників «Львівтеплоенерго», деякі споживачі хибно вважають, що разом з цими змінами у платіжках, їм доводиться більше платити за додаткові послуги, але це не відповідає дійсності.  

І це викликало обурення споживачів, бо колись вони це все платили однією сумою і тепер воно розбите на різні види теплової енергії.  Крім того, люди обурені грудневими платівками, а грудень був найхолоднішим за останні 5 років. Ми проаналізували тільки 5 років, то він був найхолоднішим. В січні платіжки вже є такими трошки приємнішими, вони є чуть нижчими, — додає Галина Пакулець.

Єдине, що додали до суми тарифу у платіжку це абонентську плату. 

За рахунок цієї абонентської плати фактично, якщо взяти 24 і 27 грн з квартири, ми будемо повіряти загальнобудинкові лічильники. У разі виходу їх з ладу ремонтувати, проводити повне обслуговування тих загальнобудинкових приладів обліку, — Галина Пакулець. 

Також у «Львівтеплоенерго» зазначили, що тариф за теплопостачання та гарячу воду наразі залишається незмінним.  

Підтримайте ПравдаТУТ Львів у Patreon.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Здавав в оренду неіснуючі котеджі: поліція Львова викрила шахрая
35-річного львів'янина, який обдурював людей і здавав їм неіснуючі котеджі в Карпатах затримала поліція. Його жертвами стали понад 20 людей.
Корупція по-львівськи: директор радіотехнічного заводу задекларував понад 6 млн зарплати Корупція по-львівськи: директор радіотехнічного заводу задекларував понад 6 млн зарплати
Директор Львівського державного заводу "Львівське об'єднання радіотехнічної апаратури", Володимир Чаус у своїй декларації зазначив, що у 2020 році він заробив понад 6,29 мільйона гривень заробітної плати та понад 176 тисяч гривень пенсії.
Loading...
Load next