У Сокільниках поховали львів'янина, який віддав своє життя під час оборони Києва (відео)

У Сокільниках поховали львів'янина, який віддав своє життя під час оборони Києва (відео)
21-річний Віталій Сапило був командиром танку. Загинув під час запеклого бою за Київ.

У Сокільниках поховали одного з бійців, який віддав своє життя під час оборони Києва 25 лютого. Віталію Сапило був 21 рік. Родичі загиблого згадують його, як життєрадісного хлопця, який полюбляв спорт, особливо футбол.  

Він був півзахисником, його брали в донецький «Шахтар». Але одного дня підійшов до мене і сказав…. І каже, що я йду в сухопутні війська. Я кажу: «Віталік, а ти розумієш чим ти ризикуєш?». Відповів, що так треба, — Микола Сапило, дідусь полеглого бійця. 
 

Під час боїв за Київ він кермував танком, який підбив ворог. Однак це його не зупинило і Віталій пересів на інший. Але ворожа ракета вцілила й у наступний. Віталій отримав травми не сумісні з життям.   

 
 Тяжка втрата, не віриться. Що так могло бути. Будь він проклятий той Путін. Щоби він так горів, як мої діти. Щоб він так перевертався в гробу, як моя дитина перевертається, — Галина Сапило, бабуся полеглого бійця. 

На прощання з героєм прийшло майже усе село. Коли повз проносили гроб з полеглим бійцем, люди вставали на коліна, дякуючи воїну за його жертву заради нашого миру.  
 

 
Нормальний українець зараз повинен йти у військомат. Не беруть у військомат, тоді записуйся у територіальну оборону. Якщо не беруть, бо є великі черги, тоді є робота для всіх. Бо є блок-пости, патрулювання. Роботи вистачить на всіх.  Зараз не повинен стояти осторонь ніхто. Тому що ця жертва Віталія не має бути марною, — Тарас Сулимко, сільський голова Сокільників. 

Вже 5-й день тривають бої за Україну. Ворог не цурається бомбардувати мирне населення та нашу столицю, а по усій країні часто лунають сирени, попереджуючи про авіанебезпеку. Проте окупант не очікував такого спротиву від наших ЗСУ, тому поступово втрачає тактичну перевагу не без численних втрат зі свої сторони. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next