Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео)

Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео)
Заньківчани розгорнули у своєму театрі волонтерський центр: сортують гуманітарну допомогу та надають тимчасовий прихисток переселенцям.

У театрі імені Марії Заньковецької теж розгорнули волонтерський центр. Самі актори вирішили згуртуватися, щоб допомогти нашим військовикам та вимушено переселеним особам.


Страх охоплює дуже сильно і ципиніє тіло, але за 2 дні розумієш, що треба з цього стану виходити, а для цього треба щось робити. Й слава богу, що в нас тут самі актори створили таку ініціативу. Запропонували чи можемо ми таке відкрити в театрі, чи є бажаючі зібратися. І на 2 день, як ми домовились і почали роботу цю робити, - розказує Олександра Люта, заслужена артистка України, актриса театру ім. Марії Заньковецької.

Потім до театру фурами почали звозити гуманітарну допомогу, як і наші підприємці, так і волонтери з-за кордону. Додатково взялися за збір тканини, щоб плести маскувальні сітки. Для створення однієї з них використали декорацію, яка була задіяна у виставі «Ісус, син Бога живого».

В день одну сітку точно робимо обмотуючи такими тканинками. А ще у нас паралельно самі сітки, сама основа плететься з майстром. Майстер вчить, добровольці приходять. Всі хто приходять з бажанням допомогти це така найпростіша робота на яку ми ставимо усіх бажаючих, які хочуть допомогти хоч чимось, - додає Олександра Люта.

Окремі люди займаються прийомом та сортуванням отриманого вантажу. А потім згідно з замовленнями, збирають спеціальні пакунки, які відправляють військовим та мешканцям міст, де зараз відбуваються бойові дії.


Припустимо один їде бус з ліками, інший з консервами. Ну, і звичайно від нас кожен день може бути по 5-6 машин і грузових й легкових. Ну усі долучаються. Люди за свій кошт, звичайно за своє пальне приїжджають своїми машинами і відвозять усі продукти по складах, де будуть їх розформовувати далі, - каже Наталія Лісова, заслужена артистка України, актриса театру ім. Марії Заньковецької.

Усіх, хто бажає допомогти, просять звертатися безпосередньо до театру Марії Заньковецької.

Потребуємо ліків, потребуємо якихось харчувань тривалого зберігання. Одягу нанесли, одяг в нас є. Можемо віддавати і дітям, якщо є така потреба. Знаю там в садочки селили багато біженців, а також у школи, ліцеї. Тобто, якщо є така потреба то можуть звертатися до нас, одяг ми можемо надавати, - пояснює Олександр Норчук, заслужений артист України, актор театру ім. Марії Заньковецької.

Також у театрі «заньківчани» можуть надати й тимчасовий прихисток вимушено переселеним особам.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео) Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео)
Передали його Україні рішенням уряду Королівства Нідерландів. Розрахований мобільний шпиталь на 50 ліжко-місць.
Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною
Уламки впали у Радехові.
Loading...
Load next