Ще 10 пікапів на передову: волонтери розповіли, як зібрати кошти на автомобіль для ЗСУ (відео)

Ще 10 пікапів на передову: волонтери розповіли, як зібрати кошти на автомобіль для ЗСУ (відео)

Ще 10 пікапів для наших військовослужбовців незабаром поїдуть на передову. Автомобілі вдалося знайти завдяки допомозі небайдужих та «Благодійному фонду Куровських». Серед волонтерів є й ті, хто раніше самостійно збирав кошти на подібні машини.  


Був дзвінок від мого кума, що треба терміново машину, а він кінолог у Нацгвардії, є завдання перевезти собак, але немає можливості, каже знайшли бус, але його треба переобладнати, є сума, якщо я не помиляюся було 4 тисячі доларів і каже треба допомогти, — зазначає волонтер Юрій Галич.
 

Тоді він звернувся по допомогу до знайомих, які раніше мали справу з подібними ситуаціями.


Ми з церковної спільноти з Левандівки поїхали до нашого отця і запиталися чи може він нам допомогти. Він сказав, що допоможе, бо в них теж такі збори були. Одну частину закрив він у парафії Вознесіння, а другу парафія Вознесіння. То два наших отця з якими ми з дитинства спілкуємося. І, по факту, за дві години вдалося зібрати на бус, на ремонт та переобладнання, — зауважує волонтер Юрій Галич.

Юрій каже, що після того як відправив першу автівку і зрозумів як усе працює почав збирати кошти й на інше обладнання для військових.

Далі вже так пробували на каски їм так збирати, бо в них вони були пошкодженні. Далі люди вже допомагали так само збирати різними методами. Хтось на картку скидав кошти, а хтось, що ми допомагаємо і самі приносили кошти. Найважче, найбільше часу забирає бюрократія. Це я не знаю, що треба зробити, але це найдовше, — каже волонтер.


Якщо ж і ви вирішили збирати кошти на автівки для ЗСУ, то необхідно в першу чергу дослідити ринок, чітко розуміти, що плануєте придбати та мати час на цю справу, розповідають волонтери.  
 

Зрештою я вірю, що навіть можна зайти на «ОЛХ», пошукати, вибрати автомобіль, домовитися з власником, подзвонити до усіх своїх друзів, прийти на роботу і сказати, що ось ця машина і вона вже є, з власником говорив і все добре. І ось до цього ви теж за це відповідаєте, тобто, треба брати на себе відповідальність, а не просто я хочу зібрати на машину, не знаючи кому, не знаючи як, — пояснює співзасновник БО «Благодійний фонд Куровських» Олександр Куровський.

Не варто забувати й про  збір документації.

Обов’язково підписувати акти «прийому - передачі», зберігати листи, які відбувалися у вас під час купівлі автомобілів з військовими, щоб потім можна було звітувати не тільки перед людьми, які подивляться на картинку, але й перед СБУ, перед прокураторою, — зауважує Олександр.

Сам Олександр вже кілька місяців разом із волонтерами відправляє допомогу на передову. Ці пікапи пригнали з Великобританії. Чоловік розповідає, що спочатку теж було важко, але зараз вдається відправляти на передову по 10 машин кожні 2 тижні.
 

В нас є волонтер у Лондоні, який там безпосередньо збирає машини. Ми зараз навіть найбільше їздимо по селах збираємо там машини, ніж у самому Лондоні і відправляємо сюди. Тобто там є теж наші свідомі українці у діаспорі, вони шукають автомобілі й допомагають нам їх сюди доставити, а ми вже тут їх розприділяємо на підрозділи, — запевняє Олександр.

Завдяки  цьому благодійному фонду вдалося пригнати вже 42 пікапи, які зараз вкрай необхідні нашим військовим.   

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною Дві ворожі ракети збила ППО над Львівщиною
Уламки впали у Радехові.
Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео) Третій польовий госпіталь на Львівщині (відео)
Передали його Україні рішенням уряду Королівства Нідерландів. Розрахований мобільний шпиталь на 50 ліжко-місць.
Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео) Зі сцени – на Схід: як львівські митці збирають гуманітарну допомогу та допомагають вимушено переселеним людям (відео)
Заньківчани розгорнули у своєму театрі волонтерський центр: сортують гуманітарну допомогу та надають тимчасовий прихисток переселенцям.
Loading...
Load next