У Львові виступив оркестр "INSO-Львів", закликавши світ закрити небо над Україною (відео)

У Львові виступив оркестр "INSO-Львів", закликавши світ закрити небо над Україною (відео)
Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» своїм виступом закликав світ закрити небо над Україною. А в іншій частині центру міста відбулася музична акція «Єднаймося мільйони»  

Мистецька пауза у воєнний час. У центрі міста Лева відомий академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» виконав кілька класичних творів відомих українських та іноземних композиторів. Таким виступом хотіли привернути увагу світового суспільства до питання закриття неба над нашою країною задля захисту мирного населення від бомбардування рашистськими винищувачами.  
 
Музиканти розповідають, що хоч зараз країна переживає важкі часи, але завжди знайдеться місце для відпочинку душі за допомогою музики. Бо наша країна попри все залишається осередком дивовижного, народного мистецтва. 

Без культури вона не зможе бути. От ми показуємо, що наша культура прекрасна, але сьогодні вона молиться, як в цій молитві, яку написав Микола Лисенко «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» так і ми сьогодні повторюємо ці слова. Нам потрібна мирна Україна, нам потрібна наша Україна, нам потрібне мирне небо над нею, — каже Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської національної філармонії. 

А неподалік цього дійства оркестр та хор музичної академії ім. Лисенка провели невеличкий концерт для містян. Головна мета – вшанувати пам’ять загиблих бійців, які віддали своє життя у боротьбі з окупантами та підтримати тих, хто продовжує стримувати ворога на Сході країни. 

Підтримуємо і на музичному фронті також в тому числі. Оскільки відомо, що вона лікує серця й душі людей  і в сьогоднішній непростий час для цілої України, які ми переживаємо багато хто говорить про депресії. І так, вони звичайно є і вони є навколо, тому наше завдання зберегти дух здоровий і йти до перемоги разом, спільно, — зазначив Назарій Пилатюк, соліст національного будинку органної та камерної музики м. Київ. 

Світ повинен побачити, що Україна єдина, Україна — це Європа, Україна це цілий світ. І ми представляємо саме цю ідею «Об’єднайтеся мільйони», щоб вони подивилися, що ми хочемо, ми прагнемо миру, ми заслужили на цей мир, — підсумував Ігор Пилатюк, ректор Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. 

Нагадаємо, що добігає кінця уже 21 день війни, яку розпочали рашистські війська, напавши на міста у центральній та східній Україні. Наші бійці вже третій тиждень дають гідну відсіч ворогу, а окупанти несуть величезні втрати як серед живої сили, так і техніки. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівська ілюстраторка Софія Сулій показує рускім справжню ситуацію в Україні через ілюстрації (відео) Львівська ілюстраторка Софія Сулій показує рускім справжню ситуацію в Україні через ілюстрації (відео)
Ілюстраторка створила вже декілька десятків малюнків на своєму графічному планшеті.
У Львові презентували інсталяцію - символ гуманітарних та евакуаційних коридорів (відео) У Львові презентували інсталяцію - символ гуманітарних та евакуаційних коридорів (відео)
У парку «На Валах» відкрили арт-інсталяцію, яка є символом гуманітарних та евакуаційних коридорів. Її прикрасили понад 5000 синіх і жовтих крашанок.
З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео) З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео)
Сьогодні у Львові втретє відбувся Марш нескорених. Учасники ходи пройшли від Личаківського кладовища до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.
Loading...
Load next