Львівська ілюстраторка Софія Сулій показує рускім справжню ситуацію в Україні через ілюстрації (відео)

Львівська ілюстраторка Софія Сулій показує рускім справжню ситуацію в Україні через ілюстрації (відео)
Ілюстраторка створила вже декілька десятків малюнків на своєму графічному планшеті.

Боротьба на інформаційному фронті. Львівська художниця-ілюстраторка Софія Сулій допомагає нашим захисникам воювати. Щоправда на іншому фронті – інформаційному, показуючи рускім справжню в ситуацію Україні через ілюстрації. Перш ніж, почати боротьбу через малюнки, Софія намагалася волонтерити.

Ми всі якось, коли прокинулись у війні намагались якось дуже судорожно щось робити. Бо у всіх була оця потреба. І так само я перші декілька днів то ми там бігали , щось там якусь гуманітарку купували, ще щось там. Ну одним словом намагалися десь втикнутися, - розповідає ілюстратора Софія Сулій.

Проте львів’янка каже: найкраща зброя, щоб боротися проти ворога – робити те, що вмієш.

Я розумію, що я вмію малювати, завжди знала, що це є то, що я найкраще роблю. І напевно тим і варто якось  допомагати.  Спочатку було важко зрозуміти за що саме братися тематично тому, що такий потік новин, що все зачіпає, все хочеться документувати. Виникає дуже багато метафор в голові , - зазначає Софія Сулій.

Ілюстраторка створила вже декілька десятків малюнків на своєму графічному планшеті. «Садок вишневий коло хати» , Бандера-смузі, інструктаж, як плести маскувальні сітки – в усіх роботах художниці багато метафор та інформації, яка не залишає байдужим ворожий народ.

Ну налітають  часом росіяни в коментарі і якось воно так дуже важко. Ну ти розумієш, що нема з ким говорити абсолютно. І теж остання була про те, щоб НАТО закрило небо  нарешті, так. І теж там  налітає купа руских, - пояснює Софія.

Малюнки художниці входять до NFT-колекції, тож всі гроші з продажу зображень скеровують на підтримку української армії. Також в Європі  збирають колекції українських художників-ілюстраторів на тему вторгнення Росії в Україну та війни.

Хочеться, щоб воно йшло в люди, щоб комусь допомагало. Ну і багато хто пише і каже, що воно актуальне і хочеться далі працювати, хочеться далі якось вкладатися в це, - додає ілюстраторка.

До слова, ці ілюстрації можна поширювати серед росіян, зокрема за допомогою каналу «Іщі своїх».  Свої роботи ілюстраторка підписує як ЗОСЮНЯ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові виступив оркестр "INSO-Львів", закликавши світ закрити небо над Україною (відео) У Львові виступив оркестр "INSO-Львів", закликавши світ закрити небо над Україною (відео)
Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» своїм виступом закликав світ закрити небо над Україною. А в іншій частині центру міста відбулася музична акція «Єднаймося мільйони»  
У Львові презентували інсталяцію - символ гуманітарних та евакуаційних коридорів (відео) У Львові презентували інсталяцію - символ гуманітарних та евакуаційних коридорів (відео)
У парку «На Валах» відкрили арт-інсталяцію, яка є символом гуманітарних та евакуаційних коридорів. Її прикрасили понад 5000 синіх і жовтих крашанок.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
Loading...
Load next