Вакансії на Львівщині: близько 2500 актуальних пропозицій (відео)

Вакансії на Львівщині: близько 2500 актуальних пропозицій (відео)
На Львівщині відкрито майже 2500 актуальних вакансій, але наразі працевлаштувалося лише 15 вимушено переміщених осіб.

Орієнтовно 2500 актуальних вакансій є нині на Львівщині. Лише за день у обласному центрі зайнятості пропозицій роботи стало на сотню більше. Відкриті вони зокрема і для вимушено переміщених осіб. Проте звернення від переселенців про пошук місця праці надходять не дуже активно.  

За період війни до нас звернулося 405 осіб. З них 108 уже набули статус безробітних. 15 осіб працевлаштовано, — Оксана Іванчук, заступниця директора Львівського обласного центру зайнятості. 

Серед тих, хто звернувся до центру зайнятості, переважають мешканці Харківської та Київської областей.  

Кількість людей з того великого числа - 200 тисяч вимушено переміщених, які звертаються зараз до центру зайнятості є такою незначною пояснюється власне зараз цією обставиною, що у людей є відчуття тимчасовості, скороплинності цієї ситуації з бажанням і можливістю повернутися до себе додому. Чи ситуація буде змінюватися? За нашим прогнозом так. ми бачимо, що люди починають поступово переоцінювати, переосмислювати ситуацію, в якій вони опинилися, — Віталій Загайний, заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації. 

І хоча з початком повномасштабної війни кількість вакансій скоротилася на більш ніж 40%, та підприємства вже активно відновлюють свою діяльність. Тому передбачається, що найближчим часом пропозицій роботи побільшає. 

З’явилися вакансії в будівельній сфері. А переважають вакансії швачок, поліцейських, інспекторів з паркування, робітничі професії з інструментом такі як електрослюсарі, електромонтери, слюсарі по ремонту обладнання і устаткування. Буквально вчора мені телефонували і просили вакансію швачки для людини, яка зараз в Італії, готова повернутися. Тільки щоб вона знала, що вона буде шити одяг на фронт, — Оксана Іванчук. 

Не пасе задніх із пропозиціями на ринку праці і сфера гостинності. Затребуваними є  продавці та кухарі. Пропонують українцям як роботу на місцевих підприємствах, так і на тих, що релокують на Львівщину з гарячих точок. Також є вакансії і від комунальних служб.  

Ми зараз пропрацьовуємо юридичний механізм в частині того, щоби ці люди могли працювати в таких комунальних службах. Простіше кажучи, виконувати громадську роботу, за що б вони так само могли отримувати свій заробіток, — Степан Куйбіда, керівник департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації. 

До слова, середня заробітна плата по вакансіях становить понад 9000 грн, повідомляють в обласному центрі зайнятості. 

Є різноманітні - є 6500 є й 15000 грн. Для водіїв, наприклад, 15000-20000 тисяч гривень, - Оксана Іванчук. 

Актуальний перелік вакансій можна знайти на сайті та Фейсбук-сторінці Львівського обласного центру зайнятості. Також спеціалісти служби зайнятості працюють у Центрі підтримки вимушено переміщених осіб у Львові на вул. Князя Романа, 6, де щодня консультують щодо перспективи працевлаштування близько півсотні осіб. Зауважимо, знайти роботу в тилу допомагають незалежно від наявності у переселенців трудової книжки, розірваних трудових відносин, місця реєстрації тощо.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv     

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові після 22:00 із вокзалу почали курсувати автобуси для переселенців (відео) У Львові після 22:00 із вокзалу почали курсувати автобуси для переселенців (відео)
Під час комендантської години із залізничного вокзалу до центрів допомоги переселенцям почали курсувати безкоштовні автобуси.
Львів’яни створили онлайн-курси для людей із вадами зору (відео) Львів’яни створили онлайн-курси для людей із вадами зору (відео)
По завершенню курсів, незрячі та слабозорі зможуть знайти роботу.
Loading...
Load next