У Львові збирають українські книги для переселенців за кордоном (відео)

У Львові збирають українські книги для переселенців за кордоном (відео)
Українські батьки-біженці просять надіслати книги, надруковані українською.

Рідна мова за кордоном. Українські батьки-біженці просять надіслати книги, надруковані українською. Тож у Львові розпочали збір видань для дітей та підлітків, які були змушені евакуюватися за кордон через напад рашистів на Україну. Усі охочі можуть приносити навчальні посібники та художню літературу до Львівської обласної науково-педагогічної бібліотеки.   

Ми б дуже хотіли, щоби діти, котрі вимушено переміщені в інші країни навчалися українською мовою. Запрошуємо мешканців Львова і  Львівщини і всіх небайдужих приносити сюди книги. У цій бібліотеці працюють  спеціалісти, працюють фахівці, які будуть сортувати за віковою категорією книги, — Ореслава Хомик, спеціалістка департаменту освіти та науки Львівської обласної військової адміністрації.  

В обласному департаменті освіти та науки кажуть: книги надсилатимуть у ті країни, звідки буде найбільше запитів.  

Уже приїздили із Литви волонтерська бригада. І уже від’їхало дві паки книг: як підручників, так і літератури в основному яку нашвидкуруч ми могли зібрати – це для учнів 1-6 класів. Але в міру надходження заявок, потреби, так і будемо відсилати туди, — Ореслава Хомик. 

Також пункти збору українських книг для дітей та дорослих облаштували у Львівській національній академії мистецтв та У Дитячому садочку святого Миколая.  

Нас пластуни «Літавиці» з куреня «Літавиці» попросили долучитись до акції. Точніше чи можна приносити в садочок книжки, щоб це був такий пункт збору книжок. Звичайно можна, ми відкриті. Ми працюємо,  — Галина Тузяк, директорка дитячого садочка. 

До слова, окрім цього дитсадок також слугує притиском для біженців із гарячих точок України. Волонтерка Софія допомагає людям, які покинули свої домівки через напад окупанта,  знайти тимчасову домівку.  

Насправді це житло ми знайшли буквально вчора, і це теж вийшло через наших знайомих. Нам сказали, що в нас має приїхати якась кількість людей і їм треба житло. І до нас подзвонив наш знайомий отець і  сказав, що знає такий садочок.  І ми от добре сконтактували з директоркою і з керівницею і домовилися і все, — Софія, волонтерка. 

Тож, зараз надзвичайно важливо підтримувати один одного та допомагати усіма силами нашій армії, переселенцям  та біженцям закордоном.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv   

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові після 22:00 із вокзалу почали курсувати автобуси для переселенців (відео) У Львові після 22:00 із вокзалу почали курсувати автобуси для переселенців (відео)
Під час комендантської години із залізничного вокзалу до центрів допомоги переселенцям почали курсувати безкоштовні автобуси.
Крим очима співачки Джамали та інших видатних кримських татар: BookForum вражає цікавити проєктами (відео) Крим очима співачки Джамали та інших видатних кримських татар: BookForum вражає цікавити проєктами (відео)
Побачити Крим очима Джамали та вирушити у мандрівку фортецями України. Цьогорічний "BookForum" вражає відвідувачів не лише різноманіттям літературних новинок, а й цікавими проєктами від видавництв. Ви ще маєте змогу познайомитись з ними впродовж вихідних, тож занотовуйте на що вартує подивитися.
Loading...
Load next