У Дрогобичі волонтери проєкту БУР облаштовують гуртожиток для переселенців (відео)

У Дрогобичі волонтери проєкту БУР облаштовують гуртожиток для переселенців (відео)
У Дрогобичі волонтерський рух БУР облаштовує помешкання для переселенців Проживатимуть в оновленому гуртожитку матері з дітьми.

Звичайний гуртожиток у Дрогобичі. Щоправда, зараз він не використовується. Тому за нього взялися волонтери. Тут облаштують помешкання для переселенців, які вирішили осісти у цьому місті. Усіма роботами на 4-му поверсі, до прикладу, займаються активісти БУРу - волонтерського руху "Будуємо Україну Разом". 

Зараз ми демонтуємо всі старі стіни, перестінки зайві, демонтуємо паркет і кафель. Перший етап на 10 днів, але вже в деяких кімнатах ми починаємо готувати стіни до штукатурки, - розповідає Олександр Голенко, техменеджер волонтерського руху БУР. 

Проживатимуть у цих приміщеннях матері з дітьми, які тікали від війни і шукають помешкання на тривалий період.  

Тут близько 40 кімнат, якщо я не помиляюся, в нас зараз триває процес демонтажу. Оскільки в нас архітектори зробили невеличке перепланування цього поверху для того, щоб облаштувати окремо ще дитячі кімнати, такі розважальні. І зробити перепланування ванних кімнат, щоби там були максимально облаштовані всі зручності, - зазначає Лілія Стрілецька, адміністраторка волонтерського табору БУР.

Також тут мають замінити вікна і двері, встановити сантехніку, умеблювати кімнати, облаштувати кухні. Плани, кажуть волонтери, надзвичайно амбітні. Адже всього за місяць БУРівці хочуть забезпечити на цьому поверсі гідні умови для життя. 

Демонтаж трошки важкий, він більш залучає фізично. Ну, я думаю, що навіть і хлопцям важко. І дівчатам теж, але стараємось. Ми волонтеримо, ми це робимо добровільно, фаново, з музикою, піснями, танцюючи, розважаючись, - каже Єлизавета Савицька, волонтерка. 

Зараз на об’єкті працює близько 15 БУРівців. Тут вони на 10 днів, після чого їх замінить наступна група. Загалом заплановано 3 заїзди волонтерів. 

Долучаються до допомоги і місцеві мешканці Є в таборі БУРу і волонтери, які приїхали з територій, де ведуться активні бойові дії. 

Для них це теж своєрідне перезавантаження. Тому що ти попадаєш в середовище, яке максимально надихаюче, яке дружнє, тепле. Воно дає натхнення і мотивацію жити далі, робити далі і будувати далі. Тому що є для кого. Зараз ми будуємо тут, а потім будемо будувати там, - пояснює Лілія Стрілецька. 

БУР - це не тільки про будівництво стін, приміщень. Це ще про будівництво спільнот, про гуртування молоді, про виховання молоді, в тому числі патріотичне виховання. Цьому виділяється багато уваги в БУРі, - каже Денис Власенко.

Менш ніж за місяць роботи на цьому об’єкті планують завершити. Тоді ми і покажемо вам, результат старань БУРівців. 

Додамо, що волонтерський рух Будуємо Україну Разом підтримують закордонні грантодавці. Та допомогти молоді будувати нові помешкання для вимушено переміщених осіб, та і загалом наше з вами майбутнє може кожен з нас. Для цього потрібно лише долучитися до ініціативи БУРдрузі. 

Це програма, де будь-який українець може зробити свій внесок фінансовий на постійній основі буквально від 50 грн можна щомісячно донатити, - Лілія Стрілецька.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео) Безкоштовні одяг і взуття для переселенців у Львові (відео)
Вимушено переміщені люди можуть отримати тут усе необхідне. Львів’ян можуть долучитися, поділившись речами, які не використовують.
Майстер-класи для дітей-переселенців  у Львові (відео) Майстер-класи для дітей-переселенців у Львові (відео)
Власноруч виготовлені вироби дітки можуть передати нашим захисникам, які борються за свободу України.
«Швидка» від Папи Римського (відео) «Швидка» від Папи Римського (відео)
Машину з Ватикану до України привіз папський жертовник кардинал-диякон Конрад Краєвський. Карета «швидкої» повністю укомплектована і готова до виїздів.
Loading...
Load next