У Львові не діятиме комендантська година на Великдень, проте нічних богослужінь не буде (відео)

У Львові не діятиме комендантська година на Великдень, проте нічних богослужінь не буде (відео)

Нічні богослужіння без комендантської години – так на Львівщині відзначатимуть Великдень. ЛОВА опублікувала наказ у якому йдеться, що від 23:00 суботи 23 квітня і до 06:00 ранку неділі 24 квітня комендантської години у області не буде.

Для того, щоб дати можливість нашим священнослужителям, єпархіям і в першу чергу прихожанам прийти до церкви. І щоб не було хаосу, щоб не було різнотрактувань, відповідно прийнято таке рішення, — зазначає заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Черг чи скупчень людей на Великдень духовенство не очікує, кажуть: кожен зможе освятити пасхальний кошик та розділити радість Христового Воскресіння. Тож, якщо ви таки вирішили піти до храму, не нехтуйте сигналом про повітряну тривогу й негайно прямуйте до найближчого укриття. Нагадуємо, що більшість церков ведуть онлайн-трансляцію служб.

Всі графіки богослужінь, Пасхальних у тому числі, були сформовані напередодні ще до Вербної неділі. Тому Рада Єпископів прийняла рішення, що так як було сформовано, так вони і будуть звершуватись. В більшості храмів забезпечують онлайн богослужіння і церква не закликає всіх без винятку приходити в храми на богослужіння, — пояснює ігумен монастиря св. Іоана Золотоустого О. Кипріян Лозинський.

Водночас СБУ попереджає про ймовірні провокації з боку рф. Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні. Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій, заздалегідь перекладаючи відповідальність за них на представників «націоналістичних об’єднань». Відтак правоохоронці закликають українців уникати масових заходів і за можливості залишатися вдома та дивитися трансляції літургій онлайн. А інформацію про підготовку до ймовірних диверсій чи інших провокацій слід повідомляти на гарячу лінію СБУ.

Якщо ви володієте інформацією про нездорову зацікавленість певними групами стосовно оборонних комплексів чи інших стратегічних об'єктів Львівщини. Номер гарячої лінії: 261-61-43, — говорить речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

До слова, з метою дотримання правопорядку та попередження провокацій львівські правоохоронці служитимуть посилено.

Національна поліція переведена в посилений варіант несення служби, всі наряди наближені до місць проведення богослужінь, а також посилені автопатрулі на дорогах державного значення. якщо є потреба, закликаємо громадян телефонувати на «102» для вирішення питань у межах компетенції, — зауважує заступник начальника управління превентивної діяльності Поліції Львівщини В’ячеслав Задорожний.

Разом із тим, у Львові із міркувань безпеки нічні богослужіння скасовані. Жителів та гостей міста просять з розумінням поставитися до прийнятого рішення та в першу чергу дбати про власну безпеку.

Богослужіння, які будуть проводитися у храмах в суботу, буде можливість посвятити людям паски, на наступний день всі святкові богослужіння почнуться після 6-ї години ранку. Відтак буде організовано громадський транспорт, який курсуватиме в суботу до 23:00 і в сам день Христового Воскресіння з 6-ї години ранку, — запевняє директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міськради  Євген Бойко.

Додамо, з міркувань безпеки у Львові скасували усі масові заходи, зокрема й традиційні обливання у другий день після Великодня. «Поливаного» понеділка на площі Ринок не буде. Однак для тих, хто все ж бажає дотриматись традицій, у місті запустили фонтан на пл. Митній і два водограї на вул. Коперника.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові продовжують утилізувати ялинки У Львові продовжують утилізувати ялинки
На компостувальну станцію Львова продовжують надходити ялинки від мешканців. Тут ці зелені насадження спершу подрібнюють на щепу, а згодом з них роблять органічну підживку
Перший транш: силам тероборони Львівщини надали 5 млн грн (відео) Перший транш: силам тероборони Львівщини надали 5 млн грн (відео)
Обласні обранці зібрались у сесійній залі на позачергове засідання, аби ухвалити ряд звернень, виділення коштів на тероборону та послухати звіти силових і безпекових відомств.
Loading...
Load next