У Львові провели традиційні українські "Гаївки на Валах” (відео)

У Львові провели традиційні українські "Гаївки на Валах” (відео)

У Львові провели традиційні українські гаївки. Не лише познайомити з давніми великодніми традиціями, але і трішки відвернути увагу дітей від подій які зараз відбуваються в Україні. З цією метою до святкувань запросили як самих львів’ян, так і діток, які приїхали з різних областей та тимчасово проживають на Львівщині.
 

Ми вирішили такий організувати захід для діток, для переселених діток «Гаївки на Валах». Залучити їх до наших традицій Великодніх, щоб дітки розуміли, що українське – це прекрасно, українське – це те, що нас ідентифікує. Передати їм ті традиції, передати їм звичаї, передати їм настрій Великодніх свят, - зазначає директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.
 

Святковий настрій допомагали створювати учасники заходу, які водили гаївки, а також які створювали гарний музичний супровід.
 

Зараз для нас грає гурт Родинна капела. Це є хлопці самі львівські і вони також погодилися з нами вести гаївки. Також наші колективи, також Львівський колектив який благодійно співає, а після того буде етногурт «Ягоди», які будуть також показувати нашу етнокультуру піснями, - розповідає головна спеціалістка відділу культурно-просвітницької роботи та навчальних закладів Юлія Фис.
 

Багато діточок у гаївках взяли участь вперше, але сподобалося усім.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next