Місто-сад: у Львові розквітли накрасивіші дерева (відео)

Місто-сад: у Львові розквітли накрасивіші дерева (відео)
Сезон цвітіння сакур – у самому розпалі. Загалом у Львові налічують близько 200 дерев японської вишні.

Сезон сакур у Львові – у самому розпалі. Цвіт японської вишні триває трохи більш як тиждень, тож за цей час львів’яни та гості міста намагаються встигнути помилуватися квітами та зробити красиві фото на фоні сакур. Одна з найпопулярніших локацій – парк імені Івана-Павла ІІ.

Фото: ПравдаТУТ Львів

 

Тут мені подобається, бо тут красиві дерева! Така краса, Боже мій! Гарні фото у вас вийшли? Та я там знаю. Гарні!

Тут, на Сихові, біля храму Різдва Пресвятої Богородиці сакури розпочали милувати око ще з 2011. А 5 років тому у парку висадили ще 20 дерев у межах Року Японії в Україні.

Навіть у фейсбуці був такий коментар, що Львів скоро перевищить по сакурах Ужгород. Є таке. Дуже подобається.

Тим більше тут таке гарне, гармонійне місце біля церкви. Люди люблять відпочивати у скверах разом з дітьми.

 

Фото: ПравдаТУТ Львів

Райський куточок.

Весняний парк припав до душі й переселенцям. До Львова Вадим тимчасово переїхав із Житомирщини. Каже: у цій квітучій зоні відволікається від жахів війни.

Відпочити від таких, знаєте, радять психологи, від таких настроїв військових. То треба: тілу треба дати відпочинок, психіці також.

Фото: ПравдаТУТ Львів

А ось цим сакурам виду канзан на площі Петрушевича вже близько 30 років. Загалом ж у Львові налічують близько 200 дерев, що символізують японську культуру.

Ще дуже мальовнича алея сакур є біля аеропорта.

На вулиці Городоцькій так само є сакури і це – перше дерево, яке я висадила в своєму житті.

Також є алея унікальних сакур «Роял Бургунді», який мають темно-бордовий колір листя і вона є на вулиці Котлярській, - розказує Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Та не сакурами єдиними весніє місто Лева. На площі Митній відпочивальники милуються навіть яблуневим цвітом. Як-от пані Антоніна, яка на час війни переїхала з Харківщини до Львова.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Тут гарно у вас. Ходимо, милуємося містом. Відпочиваю трошки – позитивні емоції.

Ось тут яблуньку дивилась дівчинка фотографувала. А в нас свій дім там, свої яблуньки, свої маки цвіли, вже троянди скоро зацвітатимуть.

У мерії додають: займаються висадкою різноманітних дерев. А от особливу любов містян до сакур пояснюють короткотривалістю її цвітіння і то лише раз на рік.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Ми стараємось, щоб у кожному парку було щось, що цвіте в різний час. То й ж самий сад пам’яті – там є різні яблуні, груші, які теж зараз цвітуть, - каже Олександра Сладкова.

Додамо, у Японії цей вид вишні асоціюють із швидкоплинністю та скороминучістю людського життя, яке проходить так само стрімко, як ці 10 днів, протягом яких дерева вкриті ніжними квітами із дивовижним ароматом. Прекрасний розквіт, дивовижна краса та швидка смерть. Ніби так і закликають цінувати кожну хвилину нашого життя.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові та Києві компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев (відео) У Львові та Києві компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев (відео)
Окрім Львова компанія "LEV Development" організувала акцію з висадки дерев і в Києві на бульварі Дружби народів.
Повалені дерева та затоплені вулиці: наслідки негоди у Львові (фото) Повалені дерева та затоплені вулиці: наслідки негоди у Львові (фото)
Синоптики все ж таки були праві. У Львові та області сильна гроза призвела до надзвичайних наслідків - через повалені у місті дерева заблоковані декілька вулиць.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next