У Львові спільно з кардіохірургом із США Вільямом Новіком прооперували 5 дітей з хворобами серця (відео)

У Львові спільно з кардіохірургом із США Вільямом Новіком прооперували 5 дітей з хворобами серця (відео)

За четвертий візит до Львова команда американського кардіохірурга Вільяма Новіка спільно з нашими спеціалістами прооперували 5 дітей з важкими захворюваннями серця.

Коли шансу на одужання не дають, а лікарі відмовляються оперувати команда американського кардіохірурга Вільяма Новіка навпаки береться за такі випадки. Так було і з маленькою Анастасією. Дівчинка народилась з важкою вадою серця і через це за свої 4 рочки вже пережила декілька складних хірургічних утручань.
 

Проблема у нас з серцем. Клапан треба міняти аортальний. Ну першу робили операцію коли вона вродилася, зразу робили в Києві, бо пішло погано. Другу робили вже через 6 місяців було. Ну тоді нам сказали, що доктор Новік приїжджає у Київ. Це ми хочемо, щоб він подивився. Ну ми поїхали на перевірку, він подивився, зазначив нам число. Ми прийшли на операцію, вони нам провели операцію там другу, — розповідає бабуся Анастасії Руслана Обіцька.
 

Прооперували дівчинку успішно, проте цього було недостатньо. Для того, щоб вилікувати дитину, необхідне ще не одне втручання. Для цього її та привезли до Львова, коли дізнались, що американський спеціаліст знову буде в Україні. Вже тут спільно з медиками першого медоб’єднання Львова, дівчинку знову прооперували.
 

Операція проходила важко, дуже важко, бо то ж складна операція. Вона йшла майже 7 годин. Дуже тяжко йшла. Ну як вам сказати, спершу не удавалося йшло якось не так, ну а потім зробили нормально. Вони ж лікарі, вони знають. Ну наше діло переживати. А тепер йде Богу дякувати на поправку, — зазначає бабуся Анастасії.
 

Саме в цьому і є мета приїзду команди американських кардіохірургів з Novick Cardiac Alliance до Львова – допомогти дітям з особливо складними діагнозами. Відтак, за декілька днів нашим медикам спільно з закордонними спеціалістами вдалося прооперувати 5 дітей, з важкими вадами серця.
 

Деякі діти, яких ми оперували цього разу мали складні клапанні патології, наприклад такі, які неможливо виправити у звичайний спосіб. Уявіть собі що проблема була настільки важкою, що для того, щоб вилікувати один клапан нам прийшлось забрати з іншої ділянки серця власний же клапан і провести його аутотрансплантацію в інше місце. Це особливо складна операція, називається операцією Росса, яку ми успішно виконали й таким чином врятували життя дитини, — зауважує дитячий кардіохірург Першого медичного об’єднання Львова Віталій Петров.
 

Під час цих візитів команда наших лікарів вчиться та переймає досвід, що дозволяє їм рятувати все більше дитячих життів.
 

Кожного разу як ми приїжджаємо ми бачимо поступовий розвиток, поступові покращення. Все стає значно краще, але завданням цієї програми є те, що будь-яка дитина, з будь-якою вадою серця могла бути прооперована тут незалежно від ступеня її складності. І для того, щоб оперувати будь-який діагноз в Україні це займе ще більше часу і це потрібно ще більше приїздів таких, — зауважує дитячий кардіохірург, засновник Novick Cardiac Alliance Вільям Новік.
 

Тому, цього року будуть ще як мінімум 4 благодійні місії до Львова.


Завданням наших візитів є створити потужну кардіохірургічну дитячу програму, оскільки її не було тут до останніх років, точніше була невелика. Великі програми в Україні існували тільки у великих містах, таких як Київ, Харків і якоюсь (певною) мірою в Одесі. Таким чином наше завдання – це є підтримати й розвинути її до великої програми, — додає Вільям Новік.
 

Окрім того, варто зазначити, що Вільям Новік ніколи не приїжджає до Львова з пустими руками.
 

Всі втручання для дітей є безплатними. Більше того команда Вільяма Новіка цього разу привезла до нашої лікарні спеціальної апаратури й матеріалів для проведення різних утручань вагою у дві з половиною тони. Це був вантаж, який транспортований з Мемфісу до Львова, який ми вже розпакували й починаємо з ним працювати, — пояснює Віталій Петров.
 

Зазначимо, що за останні пів року співпраці з фондом Вільяма Новіка вже вдалося вилікувати більше пів сотні дітей та таку ж кількість проконсультувати.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ігри, подарунки, зіркові гості та натхнення Ігри, подарунки, зіркові гості та натхнення
У Львові провели благодійний сніданок для дітей, позбавлених батьківського піклування
Чемпіонат України з кікбоксингу: на Львівщині вперше провели змагання для кікбоксерів (відео) Чемпіонат України з кікбоксингу: на Львівщині вперше провели змагання для кікбоксерів (відео)
Львівщина вперше приймала чемпіонат України з кікбоксингу Міжнародної асоціації спортивного карате. Найважливіший старт для кікбоксерів у сезоні. Тут відбувається відбір у збірну України для участі в чемпіонаті Європи та світу.
Новий садок для дітей у Підберізці (відео) Новий садок для дітей у Підберізці (відео)
У день Святого Миколая у селі Підберізці для малечі та місцевих мешканців підготували особливий подарунок.
Loading...
Load next