На пункті пропуску "Краківець – Корчова" вдвічі збільшили пропускну здатність (відео)

На пункті пропуску "Краківець – Корчова" вдвічі збільшили пропускну здатність (відео)
Кількість смуг для руху вантажівок з 4 зросла до 10 .

Олександр – водій вантажівки із досвідом. Перевозить товар з Полтави до Мюнхена. У черзі до кордону із Польщею стоїть днями, водночас ставиться до цього з розумінням.  

Поляки ретельно перевіряють, це правильно. До травня минулого року 3, рідко коли 4 машини йшли через «рентген», а зараз іде 8. Тому, що провозять всякі люди не те, що потрібно. От і все. Це пояснюється легко, — каже Олександр Шеремета, водій вантажівки 

Та такі довготривалі простої залишаться у минулому. Адже в пункті пропуску «Краківець – Корчова» збільшили пропускну здатність на щонайменше 50%. Кількість смуг для руху вантажівок з 4 зросла до 10. А для прикордонників та митників облаштували 6 ось таких модульних павільйонів.  

Коли було 4 смуги, пропускна здатність була, за меморандумом з нашими польськими колегами, 500 автівок на добу. Ми робили десь 530 автівок на добу. Сподіваємося, що зараз цей показник виросте до 750 автівок мінімум на добу, — Данііл Меньшиков, керівник Львівської митниці. 

Модернізували пункт пропуску у межах спільного українсько-польського проєкту «Відкритий кордон», що передбачає ліквідацію вузьких місць та покращення логістики на напрямку Україна – ЄС. Морські порти – заблоковані, тож усі експортні та імпортні потоки тепер перенаправляють суходолом, що й призвело до значного навантаження на пункти пропуску на західному рубежі.

Спільним зусиллями України та Польщі вдалося вдвічі збільшити пропускну здатність вантажних автомобілів. Відтак і черга в обидві сторони кордону також зменшуватиметься.  

Нещодавно з Міністерством інфраструктури ми узгодили фінансування ще кількох проєктів на кільканадцять мільйонів злотих. Тож незабаром запустимо ще 5 смуг обслуговування вантажівок. Усього їх буде 15, - зазначив Міхал Дворчик, керівник канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща 

Окрім зменшення черг це також дасть змогу збільшити вантажний потік. Що своєю чергою дозволить розвиватися бізнесу в час війни.    

Ми також розмовляли з паном Міхалом щодо можливості розвитку і відновлення великого проєкту, що стосується залізниці. Пан Олександр також підтримує ці проєкти і я сподіваюся, що наступні кроки, які будуть зроблені спільно двома нашими сторонами покажуть справді, що ми є 2 великі європейські держави, — розповів Максим Козицький, начальник Львівської обласної військової адміністрації.

У подальших планах – будівництво автобусного терміналу і не лише у Краковці.  

У нас загалом є 7 спільних пунктів кордону, ми над ними працюватимемо. Далі ми плануємо «Ягодин» та інші пункти, ми будемо рухатися в напрямку вдосконалення роботи наших служб з двох боків. Фінальна мета – це, звичайно, спільний контроль, — Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

Нагадаємо, роботи з розбудови пункту пропуску в Краковці стартували 10 червня.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На кордоні у Львівській області викрили контрабанду ліків на 10 мільйонів гривень (фото) На кордоні у Львівській області викрили контрабанду ліків на 10 мільйонів гривень (фото)
У пункті пропуску "Рава-Руська", що на Львівщині співробітники митниці виявили у 35-річного українця лікарські засоби на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.
Було у розшуку Інтерполу: на Львівщині затримали поляка, який перетинав кордон на краденому авто (фото) Було у розшуку Інтерполу: на Львівщині затримали поляка, який перетинав кордон на краденому авто (фото)
Громадянин Польщі намагався перетнути українсько-польський на автівці, яку вкрали у 2020 році в Франції. Автівка перебувала у міжнародному розшуку Інтерполу.
Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині Думали, що Україна у ЄС: двоє німців незаконно перетнули кордон на Львівщині
Українські прикордонники впіймали на незаконному перетині кордону двох німецьких велосипедистів, які були переконані в тому, що Україна входить до складу Європейського Союзу і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково.
Loading...
Load next