У Львові попрощалися з п’ятьма загиблими Героями (відео)

У Львові попрощалися з п’ятьма загиблими Героями (відео)
У Львові в останню путь провели Максима Василишина, Назарія Гладкого, Артемія Димида, Зіновія Садового та Олександра Сємака.

У Львові попрощалися з 5 героями, які віддали своє життя за вільну Україну. Чин похорону відбувся у Гарнізонному храмі. Провести в останню путь захисників прийшли родичі, побратими, друзі та просто небайдужі. Один з полеглих бійців Назарій Гладкий родом з Івано-Франківщини. Його поховають у рідному селі Залип’я. Чоловік активно займався волонтерством і на початку червня відправився в зону бойових дій.

Прекрасна людина, життєрадісна, завжди заряджав усіх енергією, дуже відповідально ставився до виконання своїх завдань, як волонтера і я впевнений, що військового так само, - каже Сергій Гальчинський, знайомий Назарія Гладкого.


Чому так мало статися, він же зовсім мало пробув на тому фронті. І сьогодні в моєї знайомої хлопчик теж Артемій Димид і так само 18 числа. І коли це бачиш отаких юних дітей, то це просто закипає така злість, таке обурення. Хай спочиває з Богом та дитина і дай Боже сил батькам пережити ту страшну трагедію, - розповідає Галина Слобода, знайома Назарія Гладкого.


Після служби у храмі провели міську церемонію прощання на центральній площі.


Дякуючи нашим захисникам ми живі, але наші воїни вмирають і сьогодні дуже важкий день для нашого міста, бо ми сьогодні маємо 5 похоронів, 5 наших хлопців. Наймолодшому 18 років. Дуже простий, дуже чесний, - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Максима Василишина, Олександра Сємака, Артемія Димида та Зіновія Садового поховали на Марсовому полі на території Личаківського кладовища.

Пам’ять про наших героїв змушує нас усвідомлювати ціну нашої незалежності, як держави і більше того ціну власного життя. Кожен з них подолав страх ідучи на війну, кожен з них був свідомий того, що він мав, що втрачати. Однак любов до своєї Батьківщини, любов до своїх рідних, близьких була сильнішою за страх, - додав о. Андрій, військовий капелан.

Наші герої вже 118 діб мужньо захищають Україну від російського окупанта. Вони ретельно вичищають території нашої країни від загарбника і, попри численну перевагу, військові кожного дня завдають ворогу значних втрат.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
Loading...
Load next