”Побачив, як мені в лице летить ракета”: наслідки вчорашніх ракетних обстрілів Львова (відео)

”Побачив, як мені в лице летить ракета”: наслідки вчорашніх ракетних обстрілів Львова (відео)

24-річний Захар Грещак – один із постраждалих унаслідок ракетного удару рашистів по Львову. Повітряна тривога застала мотоцикліста в дорозі. Тож він під’їхав до гаража, аби сховатися під дашком. Каже: ракета «прилетіла» за бетонну стіну – 10 метрів від нього.

Я не пам’ятаю, здається, падаю з мотоцикла, повертаюся – мій гараж вибухнув, біля якого я мав стояти. З того всього кидаю то все, біжу додому, чую, що летить ще одна ракета, я пригинаюся – вона так само там десь падає. Я прибігаю додому, знімаю штани і бачу, що там купа осколків в нозі, — розповідає пацієнт Захар Грещак.

З мінно-вибуховими уламковими пораненнями лівого стегна та лівої руки хлопця ушпиталили. Йому провели операцію та видалили осколки. Однак попереду ще одне оперативне втручання із видалення більш глибинного уламка. Постраждав також 58-річний водій, родом із Закарпаття.

А ось власне й кооператив, уражений вибуховою хвилею. У гараж Олександра «прилетіло» декілька уламків. Один із них, каже, збереже на пам’ять про війну.

Пробило гараж. Він – сталевий, досить міцний, мені здається, але все одно його пробило. Пробило три шари заліза. Я цей гараж використовую не для машини, а для того, щоб тримати своє рибацьке знаряддя і поламало все знаряддя, вудочки, столи – все в осколках, — запевняє власник гаража Олександр Либик.

Уламки ракети завдали ушкоджень і церкві неподалік. Отець Петро Курпіта пригадує: удар був настільки сильним, що його чули навіть у підвалі. У святині порозбивало вітражі, вирвало навіть вхідні двері. Повибивало вікна й в будинку біля храму.

Бачите…то все нечистий робить. Двері нам вдалося відновити ще вчора ввечері, ну, як відновити, тимчасово. Сьогодні відновлюємо вже так, як повинно бути для того, щоб храм був зачинений. Ну, і намагаємося якось замінити у вітражах вікна – не самими вітражами, а хоча б простим білим склом для того, щоб захистити храм від вітру, від дощу, — зауважує О. Петро Курпіта.

Та найбільших пошкоджень ворожі ракети завдали трьом електричним підстанціям. Затримка у русі потягів, понад 85 тисяч домогосподарств та більш як 12 населених пунктів області знеструмило повністю. Приблизно 250 тисяч людей залишились без електропостачання. Фахівці без упину працюють над його відновленням.

На даний момент працівники «Обленерго» спільно з працівниками «Львівської залізниці» і надалі обстежують пошкоджені підстанції. Роблять все для цього можливе для відновлення сторони 35 кіловольт для того, щоб заживити ті 629 домогосподарств, які й досі залишаються без струму, — пояснює голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Без світла на певний час після удару залишилася й значна частина Львова. Зокрема й деякі лікарні. Однак там спрацювала система альтернативного живлення, тож пацієнти не постраждали.

Так само стосовно водопостачання. Фактично, суттєвих перебоїв мешканці не відчули тому, що коли були знеструмлені насосні станції, ми одразу автоматично переключили систему в режим роботи наших дизель-генераторів, — зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

Додамо, за офіційною інформацією, на території області влучили три крилаті ракети. Загалом ж стратегічні бомбардувальники росії Ту-95 або ж Ту-160 випустили у нашому напрямку 6 ракет із Каспійського району. У Львівській ОВА вважають: це був цілеспрямований удар по ланцюжках постачання допомоги.

 

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next