Львів попрощався з бійцями, які загинули на Сході захищаючи Україну (відео)

Львів попрощався з бійцями, які загинули на Сході захищаючи Україну (відео)

Кларнет у руках Філіп Вербовський замінив на зброю. Талановитий музикант з міста Лева ще на початку агресії росії вирушив добровольцем на війну. Служив у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Боровся проти московських загарбників у Пісках. Після повернення до Львова вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, але за станом здоров’я був комісованим. Та це не спинило бійцевого духу.

В нього була наколка на руці з фільму «Маска» з Джимом Кері. Він каже: «Мама, ти ж знаєш, я викручусь. Все буде!» він казав: «Я не можу не йти». «Він казав: я мушу! Я мушу!», — розповідає мати полеглого бійця Ольга Вербовська.

З малку Філіп навчався музиці. Спершу у музичній школі, потім у музичному ліцеї імені Крушельницької. Викладачі згадують Філіпа як талановитого та наполегливого учня. Ці якості знадобилися й на полі бою.

Це – дитина, яка пішла за покликом душі. Він мав не дуже хороший зір, він міг не йти в армію – він ж був комісований. Але душа пішла захищати Батьківщину, — пояснює викладачка музичної школи №3 Діна Борисівна.

Надзвичайно такий добрий, світлий хлопець. Можливо, всім нам щось виходило більше чи менше, але він надзвичайно хотів, дуже старався. Надзвичайно життєрадісний, з оптимізмом, бажаючи щось робити, — розповідає ексдиригентка симфонічного оркестру музичного ліцею ім. С. Крушельницької Тетяна Лисенко-Дідула.

27-річний герой поліг за нашу незалежність поблизу села Катеринівка на Луганщині. Неподалік звідти, біля Золотого внаслідок артобстрілу загинув і Павло Білай. Сам боєць родом із Уфи, проте сім’я переїхала до Львова. Служив в армії. Із початком широкомасштабного вторгнення росії, добровільно став на захист України. Молодший сержант був командиром міномета у лавах 1-го механізованого батальйону 24-ї «королівської» бригади.

Спочиватимуть Герої на Марсовому полі.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові попрощалися з "нескореним" Дмитром Сидоруком, який загинув на війні (відео) У Львові попрощалися з "нескореним" Дмитром Сидоруком, який загинув на війні (відео)
У Львові попрощалися із срібним призером Ігор Нескорених Дмитром Сидоруком, який загинув 6-го квітня під час запеклих боїв з рашистами. 
Loading...
Load next