Залишилися з багнюкою: на одній з вулиць Львова почали ремонт у 2021 і досі не завершили (відео)

Залишилися з багнюкою: на одній з вулиць Львова почали ремонт у 2021 і досі не завершили (відео)
Мешканці будинку на вул. Білоцерківська, 1А нарікають, що ремонт прибудинкової ділянки підрядники розпочали, а звершувати ніхто не збирається.

Чекали на ремонт десятиліттями, а залишилися з багнюкою, піском і пилом. Вигляд двору перед будинком на вулиці Білоцерківській, 1А – наче після бойових дій: суцільна яма та розлізла бруківка. Мешканка будинку Ірина Хлюбко розповідає, як наприкінці 2021-го тут розпочали ремонт. Розрили і… все. За словами жінки, через постійну пилюку та пісок перемиває підлогу у квартирі 5 разів на день.  

 
Закінчилась зима, лід, нам сказали: «Закінчиться холод, продовжимо далі». Закінчилася, почалася війна. Нам сказали, взагалі все заморозили і сказали: «Не будемо робити, поки війна». Таку відповідь нам дало місто. Просили ми Сихівську адміністрацію: привезіть трактора, принаймні щебінь насипте, щоб не було болота. Хоча б так, аби діти могли бігати, бавитися. Нам відмовили, — розповідає Ірина Хлюбко, місцева мешканка 

До нового року, за словами жінки, підрядники мали оновити лише прибудинкову пішохідну зону, а після – взятися за дорогу. Натомість розрили усе одразу. Та і це ще не все. Ось так з пішохідної ділянки стирчать каналізаційні люки. Місцеві кажуть: скільки б не зверталися до міста – усе марно.  

Це жах. Скільки звернень було і дзвінків люди на «Гарячу лінію» зверталися. Писали листи на депутатів. Депутати теж не реагують ніхто. Ви би прийшли в дощ – тут усе в багні. Навіть та бруківка, що лежить криво і не засипана взагалі піском. Вона мала бути вже засипана піском, — скаржиться Ірина Хлюбко, місцева мешканка. 

Голова Сихівської райадміністрації Галина Гладяк визнає, що ділянка вимагає серйозних допрацювань. Щоправда, йдеться лише про дорогу. Підмостки перед безпосередньо будинком, каже, у задовільному стані.  

Зараз районній адміністрації це не під силу. По країні капітальні видатки не проводяться. Тільки там, де ліквідація наслідків бойових дій. На превеликий жаль, ми не змогли навіть розрахуватися за те, що зроблено тому, що сталася така ситуація, — поясює Галина Гладяк, голова Сихівської райадміністрації. 

Юристи ж у таких випадках радять звертатися до відповідних органів місцевого самоврядування колективно та письмово. Додамо, за договором, оприлюдненим на prozorro, вартість капремонту дворів, внутрішньоквартальних доріг і тротуарів на вул. Білоцерківська, 1А сягає понад 3,5 млн грн. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На фінішній прямій: незабаром вулицю Пекарську відкриють для проїзду (відео) На фінішній прямій: незабаром вулицю Пекарську відкриють для проїзду (відео)
На вулиці Пекарській у Львові завершуються ремонтні роботи. З 1 вересня її планують відкрити для транспорту
У Львові реконструкція другої частини вулиці Пекарської затримується (відео) У Львові реконструкція другої частини вулиці Пекарської затримується (відео)
До початку вересня у Львові мали б завершити ремонт і відкрити для проїзду другу частину вулиці Пекарської. Та все пішло не за планом.
Завершальні роботи: вул. Шевченка у Львові планують відкрити для проїзду уже за декілька тижнів Завершальні роботи: вул. Шевченка у Львові планують відкрити для проїзду уже за декілька тижнів
Вул. Шевченка планують відкрити для проїзду уже за декілька тижнів
Loading...
Load next