Масштабна пожежа на Львівщині: у селі Кожичі горить торфовище (відео)

Масштабна пожежа на Львівщині: у селі Кожичі горить торфовище (відео)

Масштабна пожежа на Львівщині: у селі Кожичі горить торфовище. Загалом 5 гектарів окремими осередками.

Зранку дуже чути і таке, як туман. Там пожежники їздять, я поняття не маю, як вони витримують.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Самі знаєте, чим кожен дихає. Зранку ж тяжко. Так є.

Фото: ПравдаТУТ Львів

То майже кожен рік таке.

Фото: ПравдаТУТ Львів

За словами вогнеборців, спочатку на цьому полі виникло займання сухої трави, дещо згодом полум’я перекинулося безпосередньо на торф. Станом на обідню пору пожежу гасили 43 рятувальника, за допомогою 4 одиниць спецтехніки.

Фото: ПравдаТУТ Львів

В нас є пожежно-насосна станція, стає біля найближчої водойми і звідтам подаємо воду в пожежні рукава і проводимо гасіння, - розповідає Андрій Хрупа, начальник 9-го пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС Львівщини.

Зазначимо, для гасіння торф’яних пожеж необхідна велика кількість води. Адже горіння відбувається без полум’я та повільно. Тобто займання не одразу помітні. Виявити пожежу здебільшого можна лише за характерним запахом гарі, місцями просочується дим, а сама земля є гарячою. Ба більше, під ґрунтом торф горить навіть під час помірного дощу чи снігопаду. Усі ці фактори серйозно ускладнюють роботу вогнеборцям.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Це складно тому, що зараз, в літній період, дуже жарка погода. Пожежа, якщо є вітрова погода розповсюджується, перекидається на суху траву, розповсюдження збільшується і можливий перехід на житлові будинки, - пояснює Андрій Хрупа, начальник 9-го пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС Львівщини.

Нагадаємо, минулого тижня у селі Зелів, що неподалік Кожичів також горіло торфовище. 10 тис кв метрів палаючої землі рятувальники загасили впродовж 2 днів. Водночас ж обласне управління ДСНС попереджає про пожежну небезпеку на Львівщині – 5 клас.  За таких умов суха трава може зайнятися за лічені секунди навіть від залишеного недопалка. Тож закликають людей бути вкрай обережними з вогнем на відкритих територіях, а також під час прибирання присадибних ділянок. За спалювання сухостою передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Пожежа у Кожичах – природне явище чи умисний підпал? Точні обставини та причини події з‘ясовуватимуть експерти.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові під час пожежі у квартирі загинула 73-річна жінка (відео) У Львові під час пожежі у квартирі загинула 73-річна жінка (відео)
Причини пожежі поки з'ясовують.
121 пожежа за добу: на Львівщині люди продовжують палити суху траву 121 пожежа за добу: на Львівщині люди продовжують палити суху траву
Надзвичайники Львівської області за минулу добу ліквідували 121 пожежу, які були зумовлені підпалом сухої трави.
За минулу добу на Львівщині рятувальники загасили лише 1 пожежу За минулу добу на Львівщині рятувальники загасили лише 1 пожежу
У Львівському районі за минулу добу ліквідували лише одну пожежу внаслідок підпалу сухої трави. Зокрема, день перед тим їм довелось ліквідовувати аж 66 займань сухостою.
Loading...
Load next