У Львові 14 трамваїв та 50 тролейбусів «Електрон» обладнали кондиціонерами (відео)

У Львові 14 трамваїв та 50 тролейбусів «Електрон» обладнали кондиціонерами (відео)

З настанням літньої спеки щодня можна почути десятки скарг про неймовірну задуху в громадському транспорті. І найбільше пасажирів обурює пекло саме в трамваях і тролейбусах. Мовляв, кондиціонерами вони обладнані, а водії не хочуть їх вмикати.

Та водії не охолоджують транспорт не тому, що просто хочуть нашкодити людям. Основна проблема, кажуть шофери, несправність системи. Адже кондиціонери можуть зламатися і впродовж дня.

Загалом кондиціонерами салону обладнано 14 трамваїв та 50 тролейбусів «Електрон». В більшості система працює справно, запевняють у «Львівелектротрансі».

Зауважимо також, що не в усіх «електронівських» тролейбусах є кондиціонери.

Тут взагалі нема, то перші випуски, тут нема. Бачте, вентилятор маленький. І так паримся, - зазначає водій тролейбуса Мирослав.

Варто й розуміти, що охолодження чи опалення рухомих складів - це додаткові витрати, які явно не вписуються в тариф 8.50-10 грн.

Не закладена ця додаткова складова ніде. Друга складова це те, що те ж саме кондиціонування, охолодження повітря, так званий клімат контроль потребує системних регламентних робіт. В той самий час, коли мінімальне фінансування Львівелектротрансу, ми маємо ситуацію, що цього не робиться, - зауважує засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

Щодо спеки у маршрутках і автобусах, то тут усе зрозуміло. Такою зручності як кондиціонери там просто немає. Якщо бути точнішими, то у Львові системою кондиціонування обладнані лише кілька нових автобусів приватного перевізника, які курсують на 53 маршруті. Але…

Минулого року система працювала, цього року система не працює по простій банальній причині - вартість палива. Бо різниця палива це порядка 10.-15 літрів за день суто потрібно витрачати додатково на те, щоб кондиціонувати. І це немаленькі кошти. Це порядка, - запевняє Святослав Товстига.

Тому щодня сваритися з водіями за неввімкнений кондиціонер - не варто, просять самі шофери. Однак закликають пасажирів з розумінням поставитися до цієї проблеми.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ШОК! Утримували онлайн-обмінник валют, який використовував платіжні системи рф ШОК! Утримували онлайн-обмінник валют, який використовував платіжні системи рф
Працівників обіцяють не звільняти, натомість вимагатимуть найвищого рівня для маленьких пацієнтів
За наукові досягнення: Зеленський присвоїв президентські премії 10 львівським вченим За наукові досягнення: Зеленський присвоїв президентські премії 10 львівським вченим
Розмір Національної премії України імені Бориса Патона у 2021 році становить 300 тис. грн кожна, а премії для молодих вчених – 40 тис. грн.
Loading...
Load next