У Львові провели унікальну операцію, щоб врятувати ногу чоловіка від ампутації (відео)

У Львові провели унікальну операцію, щоб врятувати ногу чоловіка від ампутації (відео)

Юрія готують до серйозної операції. Чоловік отримав важкий відкритий перелом гомілки.

Виходив з машини, вивихнув ногу, ще раз на неї встав - перелом відкритий, — пояснює пацієнт Юрій Фурманський.

Додалася до цього й анаеробна інфекція, одна з найнебезпечніших, що призводить до відмирання тканин. Інфекцію лікарі зупинили, але через неї довелося видалити «вбиті» тканини. Тепер же хірургам потрібно заповнити рану, яка утворилася, щоб врятувати ногу пацієнта від ампутації. Для цього наші медики вирішили провести «free flap» операцію.

Цей клапоть потрібно пересадити з іншої частини тіла і, щоб він кровопостачався, зробити сполучення дуже дрібних судинок розміром з людський волосок. Після цього потрібно буде зробити вже 3 етап операції. А саме пересадити вже саму кісткову тканину, заповнити дефект кістки, — розповідає завідувач І хірургічного відділення Центру хірургії 1-го ТМО Львова Гнат Герич.

Клапоть такого великого об’єму в Україні пересаджують вперше. Допомагають з операцією британські хірурги.

Цей чоловік має дуже серйозну травму. Він втратив багато шкіри, був дуже складний перелом. І якщо ми не зробимо це зараз, він втратить ногу. Тому дуже важливо, зробити все правильно. Іншого вирішення цієї проблеми просто немає, на жаль, - пояснює консультант з пластичної та реконструктивної хірургії Шехан Хеттіарачі.

Такі операції завжди складні. Вони бувають трішки непередбачуваними. Але ми добре справляємся з особливо складними випадками. А в нього серйозна інфекція і важка травма. Досить унікальний випадок, - каже консультант з пластичної хірургії Джон Скотт.

Було досить складне сполучення між судинами, мікросудинами. Їхній діаметр відрізнявся. І положення в рані, де ми працюєм, є дуже складним для накладання цих анастомозів, тому що є обмежений доступ до цієї ділянки, - запевняє Гнат Герич.

Операція тривала майже 10 годин і пройшла успішно. Та попереду на пацієнта чекає ще одне хірургічне втручання.

Пацієнт на даний момент почуває себе задовільно. Ми можемо ствердити про те, що клапоть уже є життєздатний, він прижився. Проходить програму реабілітації, - запевняє Гнат Герич.

Як наголосили лікарі, такі операції і реконструктивна хірургія загалом є надважливою в час війни, коли є багато пацієнтів з військовими пораненнями. Тож наші медики уже починають практикуватися, щоб невдовзі запровадити цю методику в майбутньому Національному центрі реабілітації України, яких хочуть збудувати у Львові.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині не вистачає місць у школах і садках, на думку Олега Синютки, через масштабне житлове будівництво без належної інфраструктурної основи
Інвестувати в освіту – це інвестувати в майбутнє, а брак дошкільних і шкільних навчальних закладів – це питання не лише економічне, а й суспільно-політичне – такими міркуваннями поділився під час зу
Loading...
Load next