Львівщина отримала від Польщі гуманітарну допомогу для переселенців на понад 12 млн грн (відео)

Львівщина отримала від Польщі гуманітарну допомогу для переселенців на понад 12 млн грн (відео)

Львівщина отримала від Польщі спеціалізовану гуманітарну допомогу, яка допоможе покращити умови проживання вимушено переміщених осіб на території області.
 

Це приблизно 150 палет. Палети усі пораховані, потім роздаються по потребам, які є у закладах Львівської області. Ми плануємо вже з завтрашнього дня робити в залежності від потреб, які будуть виникати й протягом 1-3 тижнів це все буде роздано переселенцям, - зауважує координатор гуманітарного штабу Юрій Соболь.
 

За словами посадовців, зараз на Львівщині проживає зареєстрованих 245 тисяч переселенців, а загалом майже в 2 рази більше. І орієнтовно 9 тисяч осіб розміщенні у навчальних закладах.

Завдання цієї програми обласної саме дозволити навчання дітям, а з іншої сторони дати людям можливість знайти інші умови ніж садочки і школи. 20 об’єктів, які ремонтуємо, це 2200 осіб яких можемо перемістити. Ми зараз отримали 1500 ліжок й 3000 комплектів постільної білизни ми отримали від «Готельного холдингу Польщі», - каже очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Загальна сума гуманітарної допомоги становить понад 12 мільйонів гривень. Президент «Готельного холдингу Польщі» наголосив, що це лише перша партія і найближчим часом до нас скерують додаткові ліжка та комплекти постілі для комфортного проживання людей.
 

Ми лише скромні представники, які роблять усе щоби вас підтримати, але насправді, те що ви робите для Польщі, для Європи є великим подвигом. І ми усі в Польщі знаємо про те, що ви захищаєте й нас. І якщо ми можемо вам допомогти, то це насправді наш обов’язок це зробити, - зазначає президент «Готельного холдингу Польщі» Георг Крістеску.
 

Також важливо, що польська сторона,  Львівська обласна військова адміністрація та асоціація готелів та курортів України підписали Меморандум про співпрацю. Він, зокрема, передбачає збільшити кількість підтримки від закордонних партнерів для того, щоб дооблаштувати гуртожитки, де розміщатимуть переселенців.
 

Таким чином ми також працюємо над тим, щоб розбудовувати засоби розміщення, які працюють на території України. Отримувати досвід зі сторони Польщі, яким чином нам краще організувати роботу  відомчих закладів розміщення. І сподіваємося, що це стане реальною підтримкою  у розбудові туристичної галузі України у майбутньому, - запевняє президентка асоціації готелів та курортів України Ірина Світлецька.
 

Посадовці додають, що восени очікується збільшення кількості переселенців на Львівщині, тому вже шукають й інші локації, де зможуть приймати людей, які постраждали від вторгнення рашистів.

 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com



 

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next