"Єдині – Непереможні!": у Львові для дітей влаштували патріотичний майстер-клас до Дня Конституції (відео)

"Єдині – Непереможні!": у Львові для дітей влаштували патріотичний майстер-клас до Дня Конституції (відео)

Україна починається з нас. У парку «На Валах» для маленьких українців, які тікали від війни і залишилися без батьків, влаштували патріотичний майстер-клас до Дня Конституції. Понад 40 малюків дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування власноруч розмальовували футболки. І всі як один обирали для своїх малюнків саме синьо-жовті кольори. 

Серце, прапор, герб, квіти, відомі цитати про Україну. Чому обрали саме такі малюнки, самі дітки пояснюють доволі просто…)

Алла, як і більшість учасників майстер класу, вирішила, що буде малювати, як тільки взяла в руки пензлик. Синьо-жовтий тризуб з колосків пшениці. Та це не все. Дівчинка також вирішила прикрасити свою футболку оригінальним написом.

Ну всі пишуть «Все буде Україна». Ну, це вже якось не дуже. Хочеться щось від себе, якісь свої слова, вже чисто від душі. Важко, але хочеться постаратися, вкласти всю душу. Щоб була з душею і серцем, щоб потім от взяти, кудись одіти, і щоб це красиво було, - пояснює учасниця акції Алла.

Розмальовували собі футболки дітлахи з 9 регіонів України. Зокрема тих, які зараз піддаються найбільшим атакам ворога.

Тут є діти з одного закладу, який евакуювався цілісно. Решта діти по 1 по 2, то коли переїжджали на вокзалах, на автовокзалі під час евакуації, яких ми забирали, які були без супроводу дорослих, які зараз у нас перебувають. У нас майже 800 дітей зараз є на теренах області, які в складі закладів переїхали до нас. Стараємося залучати якомога більше їх до таких заходів культурного характеру, - зазначає начальник Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

А от поблизу оперного театру діти з різних куточків України з пазлів зібрали карту нашої суверенної держави.

А от свою рідну Луганську область встановила на карті України наймолодша учасниця, якій всього лиш 4 роки. До слова, дітки які взяли участь в акції «Єдині – Непереможні!» проживають в модульних містечках та громадах Львівської області.

Дякую величезне Збройним силам за те, що боронять наш край і ті області, які відмічені на цій карті. Це все є Україна - від заходу і до сходу, з півночі і до Криму. Це все наша земля. Величезне дякую всім, хто її боронить, - зауважує начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Влаштували таку акцію до Дня Конституції, адже саме у ній задекларовані найбільші цінності українців: свобода, рівність, територіальна цілісність та незалежність нашої держави. І ми обов’язково збережемо її для наших дітей.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
Loading...
Load next