Львівські медики прооперували 14-річну дівчину, в якої після удару виникла киста підшлункової (відео)

Львівські медики прооперували 14-річну дівчину, в якої після удару виникла киста підшлункової (відео)
Медки Львівського «ОХМАТДИТу» успішно прооперували 14-річну дівчину, в якої після удару в живіт виникла киста підшлункової.

Проста випадковість спричинила велику проблему. 14-річна Катя потрапила до лікарів у важкому стані, з ознаками гострого панкреатиту. А як згодом виявилось, причиною всьому став незначний удар в живіт, який дівчинка навіть не пригадує.

Сформувалася псевдокиста підшлункової залози. Дитина поступила до нас у важкому стані. В процесі дообстеження ми виявили власне цю кисту підшлункової залози, - каже Богдан Мальований, медичний директор з хірургічної роботи Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

Симптоми недуги проявились лише через місяць, проте дуже різко.

 Мене дуже болів живіт і я блювала, - розповідає Катя, пацієнтка.

Лікарі одразу ж обстежили Катю і поклали на операційнй стіл.

Першим етапом ми забрали, тому що панкреатит був реактивним з великою кількістю випоту в животі агресивного. Ми його забрали. Другим етапом зідзвонилися з нашими колегами з обласної лікарні це є доктор Назар Степанович Була. З яким ми вже працювали з такими маленькими дітками. В нас вже є досвід працювання і зробили таку найменш травматичну операцію, - додає каже Богдан Мальований, медичний директор з хірургічної роботи Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

Сьогодні дівчинка вже добре себе почуває, готується до виписки і дякує лікарям.

Я би хотіла від щирого серця подякувати своєму лікуючому лікарю Богдану Ярославовичу за його унікальні руки, які допомогли справитись мені з моєю хворобою і також я б хотіла подякувати лікареві обласної клінічної лікарні Назару Степановичу, за те, що він теж допоміг мені справитись з моєю хворобою, розповідає Катя.

Попри те, що цей випадок вважається рідкісним, на жаль, подібні ситуації все одно трапляються.  

В нас попередньо був такий випадок. Хлопчик 12 років з району Львівщини катався на велосипеді, впав, вдарився в ділянку підшлункової залози і в нього сформувалась також була псевдокиста. Ця дитина прооперована нами рік тому, успішно виписана додому, приїжджає на контрольні огляди. Все в нього гарно, все чудово, вже забули шо в нього було, - каже Богдан Мальований, медичний директор з хірургічної роботи Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ».

Тому медики закликають не ігнорувати навіть найменші симптоми, адже небезпечні захворювання можуть себе тривалий час не проявляти. І також лікарі закликають не пропускати щорічні профілактичні обстеження дітей, адже хвороби молодіють. І ті, які колись для дітей були рідкісними, вже сьогодні звичне явище.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Масований удар по заходу України (відео) Масований удар по заходу України (відео)
Унаслідок ворожого ракетного удару стався вибух на тяговій підстанції залізничної станції «Красне» на Золочівщині.
Допомога, яка зірвала овації: на фронт поїхали машини від британців Допомога, яка зірвала овації: на фронт поїхали машини від британців
Вже сьогодні частина нових машин поїде на фронт. Інші залишаться на Львівщині.
Loading...
Load next