У Львові лікують 16-річного хлопця з Бахмута, в якого уламок снаряда застряг біля серця (відео)

У Львові лікують 16-річного хлопця з Бахмута, в якого уламок снаряда застряг біля серця (відео)


До лікарні Св. Миколая потрапив 16-річний хлопець у якого після артобстрілу Бахмуту рашистами уламок від снаряда застряг в міліметрах від серця.

Це було у нас на Новому ринку, вони пішли туди по воду й допомагали там продавцям з продуктами, треба було якось виживати. Подзвонив мені двоюрідний брат, що він потрапив у лікарню у важкому стані. Він подзвонив й сказав, що Микита у важкому стані, а племінник загинув на місці. І я на наступний день поїхала забирати маму, тітку, 93-річну бабусю й сестру, - каже Ольга Кучерява, сестра Микити.

Жінка втратила свого чоловіка, який загинув захищаючи державу від окупантів. Вона разом з дітьми евакуювалася з Бахмуту, але її родичі разом з братом Микитою вирішили там залишитися.

В Бахмуті дуже важко, в нас було невеличке гарне місто, усюди можна було піти погуляти. На Новий рік ходили на ялинку, такі були концерти, усі приїжджали. А зараз там немає ні одного житлового будинку. Ні сачодків, ні шкіл – усе розбито. Я приїхала в своє місто і я його не впізнала, просто не впізнала, - розповіла Ольга Кучерява.

Внаслідок рокового артобстрілу того дня 2 людей загинули, 4 постраждали, серед них - Микита. Він отримав важке мінно-вибухове поранення з численними переломами рук і ніг, а також пошкодженням лівої легені.

Він потрапив у стані середньої важкості. У м. Дніпро він був важкий, але його стабілізували, його відновили й він став транспортабельним. Після того, як його доставили до нас ми 3 доби стабілізовували його стан, щоб ми могли взяти його на операційний стіл і тільки тоді прооперували. – сказав Олександр Калінчук, завідувач відділення хірургії лікарні Св. Миколая 1-го ТМО Львова.

Для того, щоб врятувати життя Микити наші медики виконали 2 операції. Розповідають, що хлопець народився в сорочці.

Реально у цього хлопчика залишалося декілька міліметрів до того, щоб цей уламок пошкодив стінку судини. Якимось дивом він просто застряг між двома судинами не пошкодивши їхню стінку, - додав Олександр Калінчук, завідувач відділення хірургії лікарні Св. Миколая 1-го ТМО Львова.

Попереду на хлопця чекає тривала реабілітація. Але він рішуче налаштований, що після лікування й нашої перемоги він повернеться додому.

 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео) До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео)
Різноманітні заходи відбуватимуться упродовж 22-24 лютого.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next