Підготовка до опалювального сезону: у львівських багатоповерхівках встановлюють «буржуйки» (відео)

Підготовка до опалювального сезону: у львівських багатоповерхівках встановлюють «буржуйки» (відео)
Відповідно до рішення виконкому Львівської міськради в укриттях багатоквартирних будинків варто встановити металеві пічки до 1-го жовтня.

Підготовка до опалювального сезону триває. Зараз головне завдання встановити в укриттях багатоквартирних будинків так звані «буржуйки». Оскільки через війну в Україні варто очікувати, що взимку можуть виникнути критичні ситуації. Цього разу ми подивилися як облаштували укриття у будинку на вулиці Каховській.

Якщо ми її будемо використовувати, то ми повинні розуміти, що в будинку вже немає ні газу, ні електрики і це такий зазор для того, щоб прийняти якісь рішення, щоб виїхати з будинку якщо є бажання і можливість. Ми зробили опитування серед мешканців і на сьогоднішній день можу сказати, що 60% залишаються якщо би щось трапилося, а решта має можливість проживати за іншої адресою, - каже Іван Мовчан, голова ОСББ.

Однак не слід забувати й про правила пожежної безпеки.

Мешканці будинку зазначили, що встановлення такої пічки не сильно б’є по кишені. Також тут встановили й сигналізатор чадного газу та закупили вогнегасники.
 

Її встановлення нічого не коштувало, ми тільки платили за матеріал, бо встановили силами місцевих мешканців. Сама пічка куштувала 8 тис. грн., це сталева пічка. Ми взяли трохи дорожчу, бо могли взяти наполовину меншу, а тут є дві робочі поверхні, які дозволяють щось і готувати, - розповідає Іван Мовчан, голова ОСББ.х

Варто зазначити, що усі роботи проводяться без фінансування збоку міської ради.

Влада пічки надати не може, бо це є великі, колосальні кошти. Я ще раз повторююсь, що співвласники багатоквартирних будинків повинні підготувати свій будинок до опалювального сезону.  Влада може консультувати, роз’яснювати, перевіряти, порадити, але просто взяти і закупити усім пічки влада не може. Влада це робить для комунальних установ, для установ критичної інфраструктури, освіти, медицини, - каже Олександр Одинець, директор управління житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Нагадаємо, що відповідно до рішення виконкому Львівської міськради в укриттях багатоквартирних будинків варто встановити металеві пічки до 1-го жовтня.

 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео) Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео)
Щоб забезпечити безперебійне постачання блакитного палива фахівці АТ «Львівгаз» замінили 96 км газорозподільчих мереж, 50 газорозподільчих пунктів та відремонтували 40 станцій катодного захисту.
Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни Ryanair запускає 14 нових рейсів зі Львова до Європи: перелік та ціни
Перші рейси здійснюватимуться на початку липня.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next