Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео)

Новий опалювальний сезон: як готуються до холодів фахівці АТ «Львівгаз»? (відео)
Щоб забезпечити безперебійне постачання блакитного палива фахівці АТ «Львівгаз» замінили 96 км газорозподільчих мереж, 50 газорозподільчих пунктів та відремонтували 40 станцій катодного захисту.

Осінь – у зеніті, а отже до холодів усе ближче. До нового опалювального сезону готуються й газовики. Цьогоріч до звичних викликів додалися й ряд нових, через повномасштабне російське вторгнення. Втім, навіть за таких умов, АТ «Львівгаз», як і щороку, проводить технічне обслуговування газопроводів, визначає їхній статус для подальшої діяльності та формує ряд необхідних робіт, щоб увійти в опалювальний сезон із безперебійним постачанням блакитного палива.

Зокрема цього року було проведено заміну 96 км газорозподільчих мереж, замінено 50 газорозподільчих пунктів, відремонтовано 40 станцій катодного захисту. Це все дає впевненість в тому, що ми входимо в опалювальний сезон з підготовленими до цього газорозподільчими мережами, - каже Олександр Ганжа, директор технічний АТ «Львівгаз».

На Львівщині газом забезпечують 860 тис абонентів. І для якісного обслуговування мереж та вчасної ліквідації аварійних ситуацій необхідні правильний облік блакитного палива і розрахунки за його розподіл, – наголошують у «Львівгазі». Наразі ж борг складає 370 млн грн, найбільшими неплатниками є львівські тепловики.

По яких заборгованість фактично складає понад 90% від загальних боргів усієї комунальної теплоенергетики Львівської області.

Оплата споживачів за розподіл природнього газу по категорії населення також фактично зменшилася порівняно з минулим роком, - розповідає Олег Вінцюк, директор комерційний АТ «Львівгаз».

У «Львівгазі» додають: нещодавня хвиля повідомлень про нібито ліквідацію облгазів є прикладом неправильного трактування проєкту Постанови КМУ. Як вважають в РГК, відповідні зміни насправді є технічною правкою, і не мають наміри посунути з ринку облгази. Зараз відбувається зміна в системі розподілу коштів. Тобто розрахунки за природній газ і його розподіл проходять через так звані рахунки зі спеціальним режимом використання, коли споживачі платять на визначені державою банки.

Ці банки відповідно під контролем НКРЕКП розподіляє ці кошти тим підприємствам, які беруть участь в тій діяльності.

Це оператор ГРМ і ті суб’єкти господарювання, які продають газ, - Микола Шиян, радник з договірних відносин АТ «Львівгаз».

Нагадаємо, підготовку до опалювального сезону мають проводити не лише фахівці, а й споживачі. Слід провести плановий огляд внутрішньо-будинкових газових мереж і приладів, а також скористатися послугою планового технічного обслуговування, яке збереже ваш спокій та здоров'я близьких і дозволить зекономити кругленьку суму, що наразі падають у вашу кишеню витоками.

Замовити технічне обслуговування за номером: 067 555 11 04

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові стартував опалювальний сезон: тепловики подали опалення до 1585 будинків (відео) У Львові стартував опалювальний сезон: тепловики подали опалення до 1585 будинків (відео)
Опалювальний сезон розпочато. Із настанням холодів комунальники поступово підключають системи подачі тепла у будинки мешканців. Але це не означає, що централізоване опалення одночасно запрацює в усіх районах Львова, зазначають посадовці. Процес підключення триватиме до середи.
"Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео) "Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео)
В Офісі президента закликають не розганяти паніку, а також наголошують, що допомагають місцевому самоврядуванню подолати кризу на ринку газу.
Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео) Початок опалювального сезону у Львові: містянам дадуть тепло вже в понеділок 11 жовтня (відео)
Із понеділка, 11 жовтня, у Львові розпочнеться опалювальний сезон – опалення подаватимуть до шкіл, садочків, лікарень та до житлових будинків.
Loading...
Load next