Зі Львова відправили першу групу переселенців до Німеччини (відео)

Зі Львова відправили першу групу переселенців до Німеччини (відео)

Зі Львова відправили першу групу переселенців до Німеччини. Усе організували волонтери з Харкова спільно з іноземними колегами та за сприяння Львівської обласної військової адміністрації. Серед пасажирів жінки, діти та чоловіки віком від 60-ти років з різних областей України, де зараз тривають активні бойові дії.

Вообще сами из Луганской области. Уехали еще в 2014 году. Изначально уехали в Харков, а потом попали в Одессу. Ну а теперь решили уехать в связи с таким положением.

Мы едем и нас просто сопровождают волонтеры. Надеемся, что все будет хорошо.

У погреби ховалися, бо тривога за тривогою. Воно ж як летить, то невідомо куди летить. Я сама тут, то я вже й вирішила, як то кажуть, в останній час. Мер об’явив, що буде автобус безплатний. А мене ще спочатку війни запрошували, щоб я їхала. Так що я їду, а там буде видно.

Ситуація дуже погана, місто повністю у блокаді. Немає води, світла і зі зв’язком дуже тяжко в мене там чоловік залишився, коти та собаки.

Нічого незнаю, я не можу нічого планувати. Живу однією секундою, навіть не днем.

Автобус довезе людей до кордону, де вони перетнуть піший пункт пропуску. Вже за ним біженців підберуть іноземні волонтери, які супроводжуватимуть їх протягом усього процесу облаштування у Німеччині. Автобус, проживання та їжу українцям надаватимуть безкоштовно.
 

Люди поїдуть до м. Гановер. Їм вже шукають розселення по сім’ям у Німеччині. Ми збирали інформацію про фах, бо будуть допомагати з працевлаштуванням. Для багатьох, яких одразу не вийде, то будуть тимчасово у центрах розміщення біженців, - розповідає координатор ініціативи «Харків-SOS», «Україна-SOS» Олександр Шевченко.
 

У майбутньому планують відправляти за кордон і людей, що мають із собою домашніх тварин. А такі рейси планують проводити щотижня. Подати заявку на виїзд можна на сайті ініціативи «Харків-SOS».

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео) Сьомий день війни. Як Львівщина адаптовується до нових реалій (відео)
В області триває формування підрозділів Сил ТерОборони ЗСУ. СБУ нагадують, що триває й інформаційна війна: у соцмережах ширяться фейки, щоб посіяти паніку серед населення.
Loading...
Load next