Сьогодні відзначають міжнародний день медичної сестри: переваги та труднощі професії (відео)

Сьогодні відзначають міжнародний день медичної сестри: переваги та труднощі професії (відео)

Щороку 12 травня медичні сестри відзначають своє професійне свято і, зокрема, в медзакладах України їх працює близько 300 тисяч.

Складно уявити, якими були б медзаклади, якби там не було медичних сестер. Хто б доглядав за пацієнтами, допомагав лікарям, виконував ту щоденну роботу, яка необхідна для нормально функціонування будь-якої лікарні. Попри те, що заробітна плата у цієї ланки медичного персоналу не надто висока, та насправді висока їхня роль у лікуванні та одужанні пацієнта.
 

Медсестринство це дуже відповідальна робота. Тому що людина довіряє медичній сестрі своє здоров'я, своє життя. Від власне фаховості, кваліфікації медичної сестри, від її розуміння і відповідальності відношення до своєї роботи залежить теж перебіг захворювання. Наскільки швидко людина одужає, і має бути розуміння багатьох таких нюансів як фармакологія надання невідкладної допомоги, чітке виконання. Послідовність виконання маніпуляцій медсестринських. І це все є відповідально, — пояснює голова асоціації медичних сестер Львова Ірина Ометюх.
 

Сьогодні існує близько 40 спеціалізацій медсестринства. Адже, як можна побачити, немає відділення у лікарні, де б не було молодшого медичного персоналу. Окрім того, жодна операція не проходить без їхньої участі.
 

Неможлива операція без медсестер, я б так сказав. З досвідом кожна операційна медсестра, наприклад вона бачить етапи операції й відповідно в неї зразу готовий в руках інструмент, який вона подає хірургу і з часом це воно призводить до того, що ми не витрачаємо лишнього часу на то що ми навіть не говоримо що нам подати, в нас вже в руці є той інструмент, який потрібен, — зазначає заступник медичного директора з хірургічної роботи ТМО 2 Тарас Стасів.
 

У повсякденному житті не кожному вдається підібрати підхід до людини, а особливо коли вона пригнічена через певні проблеми зі здоров'ям. Та медсестри чи не кожного дня знаходять спільну мову, заспокоюють та допомагають людям, які цього потребують.
 

В мене важкості не було, тому що я дуже комунікабельна і маю підхід до людей. І в роботі нашій оце полягає бути спочатку психологом. Знайти підхід до пацієнта. Його заспокоїти, сказати йому якісь приємні слова, щоб він не хвилювався, що все в них буде добре, що ми їх вилікуємо. І дуже велику насолоду отримуєш коли люди щасливі здорові йдуть додому, — запевняє головна медична сестра ТМО 2 Марія Васьків.
 

Як розповідає головна медична сестра Лікарні імені Князя Лева, головне це любити те, що ти робиш і тоді робота буде приносити задоволення.
 

Свою роботу я починала з ЛОР відділення нашого стаціонару. Я працювала 7 років процедурною медичною сестрою, проводила забір крові. Дуже люблю свою роботу. Зараз мені на моїй посаді бракує цього спілкування з пацієнтами, допомоги їм. Бо в мене більше така адміністративна робота, контролюю все, — додає Марія Васьків.
 

Та як і в будь-якій роботі, є труднощі й в медсестринстві.
 

Зазвичай це є чергування, нічні чергування, інколи це є тривалі операції, тобто медична сестра операційна знову ж таки тривало може стояти в операційних, тобто от в цьому напевно є і складність, — зауважує голова асоціації медичних сестер Львова Ірина Ометюх.
 

Нагадаємо, що кожного року 12 травня відзначають міжнародний день медичної сестри. І зокрема в Україні на сьогодні працює близько 300 тисяч медсестер.
 

Безпосередньо медичних сестер у Львові працює близько 4 тисяч. На жаль, з роками кількість медичних сестер зменшується. Можливо це є десь і зрозуміло, тому що відбувається оптимізація. Тобто чітко треба розраховувати скільки потрібно медичних сестер для виконання певних маніпуляцій і якісного надання медичних послуг. Але і є такий фактор. Що десь втрачається престиж цієї професії медсестринства і після закінчення школи все рідше і рідше обирають фах у медичних закладах, — розповідає Ірина Ометюх.
 

Тому важливо помічати їхню непросту роботу, а головне цінувати. Адже, вони допомагають оберігати найдорожче, що у нас є – здоров’я і життя як наше, так і рідних.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
Історії біженців, що шукають порятунок (відео) Історії біженців, що шукають порятунок (відео)
За 7 днів російсько-української війни Львівщина прийняла більш ніж 40 тисяч переселенців та понад 100 тисяч біженців виїхало до Польщі.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next