У Львові на вулиці Медової печери активісти виявили масштабне сміттєзвалище (відео)

У Львові на вулиці Медової печери активісти виявили масштабне сміттєзвалище (відео)
Також на цій території спостерігається поступовий зсув ґрунту, розповідають активісти.

На вулиці Медової печери активісти виявили масштабне сміттєзвалище. Люди скидують різного виду непотріб прямо в лісі поблизу будинків. Місцеві мешканці кажуть, що тут така ситуація вже досить давно.

Мені здається, що воно весь час там і було.

Не можна викидати на природу нічого взагалі. Давно, там те сміття, мені здається, що скільки я тут є, то тут так це сміття й лежить, - розповідає Богдана, місцева мешканка.

Крім того, що це забруднює навколишнє середовище, то ще й існує загроза руйнування приміщень. Особливо небезпечною ситуація стає після дощів, кажуть активісти.

Ще є небезпечний такий момент, що там є зсув ґрунту. Навіть не озброєним оком видно, що молоді дерева на яких ще зелене листя, то вони піддалися зсуву й вже там лежать. Питання коли зсув піде далі. Там на горі є гаражі людей, вони нещодавно збудовані й постає питання через скільки часу вони теж сповзуть сюди вниз, - каже Олексій Мінтій, екоактивіст.

Активіст припускає, що скидують сюди непотріб місцеві, бо хто ж ще може знати про цю місцину, яка прихована від чужих очей. Олексій звернувся до Личаківської райадміністрації, де йому відповіли, що коштів на ліквідацію сміттєзвалища наразі немає, бо є брак фінансування. Та й варто ще розробити план прибирання, бо машиною сюди заїхати буде вкрай важко.

Скільки метрів я навіть й не можу так зорієнтуватися, тому тут потрібна велика жива сила людей. Хоча я скажу більше, якщо б Личаківська адміністрація пішла до людей на людей на якійсь діалог до якихось активістів, то допомогли б. Люди які можуть допомогти знайшлися би, - наголошує Олексій Мінтій, екоактивіст.

Зараз активісти з небайдужими мешканцями будуть додатково звертатися у адміністрацію та спільно вирішувати цю проблему, поки не назбиралася ще більша купа сміття.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com
 

Читайте також
У Львові знову буде сніг? У Львові знову буде сніг?
Синоптики говорять про дощ та сніг. Тиждень очікується похмурим, холодним, місцями з посиленими поривами вітру.
Неподалік львівського летовища виявили купи сміття (Відео)
Днями небайдужі містяни виявили стихійне сміттєзвалище поблизу гаражного кооперативу «Самокат» та звернулися до держеконіспекції. Непотребу накидано багато - як будівельного, так і побутового. Й доступ до цієї місцини є лише через ворота до гаражів.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next