Львівські медики спільно з польським пластичним хірургом провели операції 5 діткам (відео)

Львівські медики спільно з польським пластичним хірургом провели операції 5 діткам (відео)
Польський пластичний дитячий хірург Адам Мол під час свого благодійного візиту до Львова прооперував 6 дітей та ще 15 проконсультував.

Маленькому Миколі 8 років і він готується до операції. Доброякісна пухлинка, яка з’явилась на лівому оці вже заважала його розплющувати. Вона, за словами лікарів, могла збільшитись до розмірів яйця. Тому видаляти її потрібно було якомога швидше.

У нас такий складний випадок, гемангіома верхньої повіки. На жаль, у нас в Ужгороді таким не займаються, тому так ми попали сюда. У нас вона з’явилася десь у роки 3, але, на жаль, тільки з віком росла. Збільшувалася і уже заважає нормально функціонувати верхній повіці, - Вікторія, тітка Миколи.

Хлопчику пощастило, адже в цей час у Львівській дитячій лікарні Святого Миколая перебував польський пластичний дитячий хірург Адам Мол, який і видалив цю пухлинку спільно з нашими медиками.

Видалена вся пухлинка, зашито косметично як блефаропластикою і все, і дитина буде просто очікувати підтвердження патогістолонічного ослідження, яке при всіх наших прогнозах є доброякісним і все. І жити далі, і забути взагалі що в дитинки таке трапилось, - каже Софія Тихомирова, лікар-інтерн Центру Хірургії лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Окрім Миколи, польський хірург під час свого візиту прооперував ще 5 дітей та 15 вдалось проконсультувати. І все це закордонний спеціаліст робить безкоштовно.

Ці вади, які він оперує. Це є вади розвитку верхньої губи та піднебіння. Це є патології, які є зовні. Напевно оцінюючи попередній його досвід, попередній стан дітей, які були прооперовані матері хочуть, щоб він брав участь у виконанні тих чи інших операцій, - Андрій Дворакевич, керівник центру хірургії лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Найменша дитинка, яку ми консультували це власне з пологового будинку, тобто дитині було буквально 3 дні. А оперували ми дитинку 3 місяці, а взагалі пацієнти це були річні діти, діти до року.

Найстаршому хлопчику, який мав пухлину повіки, найстаршому 8 років.

Здебільшого ми надавали допомогу внутрішньо-переміщеним діткам. Більшість з них – це є центральна Україна. Є Донецька область, Київська, Чернівецька, тобто з різних областей, з Закарпаття, - Софія Тихомирова, лікар-інтерн Центру Хірургії лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Від початку повномасштабної війни Адам Мол уже тричі приїжджав до нас ділитись досвідом з нашими медиками в галузі пластичної хірургії. За весь цей час він проконсультував та прооперував майже пів сотні пацієнтів.

Тут в Україні я п'ятий чи шостий раз. Такий був план з самого початку з моїм другом Андрієм Дворакевичем, що я  регулярно приїжджатиму сюди, щоб опікуватися цими пацієнтами, допомагати, наскільки це можливо. Війна не змінила цих планів, а, навіть, посилила їх, і тому ми приїжджаємо і намагаємося робити те, що ми повинні робити, - Адам Мол, польський дитячий пластичний хірург.

Відтак, співпраця не закінчилась і за декілька місяців він знову приїде допомагати нашим діткам.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Переодягнувся в жіноче і намагався розбестити дитину в шкільному туалеті (відео) Переодягнувся в жіноче і намагався розбестити дитину в шкільному туалеті (відео)
У школі в той час не було охоронця, тому чоловік просто зайшов всередину.
Однорічний мільйонер: син Козловського став власником медичного центру у Львові Однорічний мільйонер: син Козловського став власником медичного центру у Львові
Наймолодший син депутата Львівської обласної ради від партії "ЄС" Григорія Козловського, Ярема став власником приватного медичного центру на вул. Якова Рапопорта, 6 у Львові. Дитині лише через півтора тижня виповниться один рік.
ПІДТРИМКА дітей ЗАХИСНИКІВ: їм виплачуватимуть 50 тис. грн щорічно ПІДТРИМКА дітей ЗАХИСНИКІВ: їм виплачуватимуть 50 тис. грн щорічно
У Львові дітям, батьки яких віддали своє життя у боротьбі з російськими агресорами або отримали важку інвалідність, виплачуватимуть 50 тис. грн. до досягнення повноліття
Loading...
Load next