Міська дитяча лікарня у Львові отримала нове обладнання для дітей з ЛОР-патологіями (відео)

Міська дитяча лікарня у Львові отримала нове обладнання для дітей з ЛОР-патологіями (відео)
У Львівській міській дитячій лікарні з’явилося нове обладнання для діагностики та лікування дітей з ЛОР-патологіями. За більш ніж 500 тисяч гривень закупили гнучкий ендоскоп, мікроскоп та хірургічний лазер.

У Львівській міській дитячій лікарні з'явилось нове сучасне обладнання для діагностики та лікування ЛОР-патологій. А все завдяки львів’янам, які віддали свої голоси за малий громадський проект "Щасливий, бо дихаю вільно".

"Цей проект це одна з ланок створення модерної служби по лікуванні лор-патології дітей міста Львова. Тобто ми виходимо на Європейський рівень", - розповів гендиректор Львівської міської дитячої лікарні, Дмитро Квіт.

За більш ніж півмільйона гривень закупили гнучкий ендоскоп, мікроскоп та хірургічний лазер. 

"Фірма, яка нам представила це обладнання нам ще теж наддала неабияку знижку як от для благочинного проекту нам вдалось отримати аж три прилади за ціною цього малого громадського проекту", - повідомила дитяча лікарка-лор Львівської міської дитячої лікарні, Мар'яна Черкес.

"Коли ми говоримо про гнучкий ендоскоп це іде мова про діагностичне обстеження, а такі апарати як діодний лазер, який ми теж отримали це вже йде для хірургічного лікування.І допоможе нам скоротити перебування дітей в післяопераційний перебіг, тобто і ми зможемо швидше дітей відпускати додому після операції", - зазначила лікарка-ординатор лор-відділення Львівської міської дитячої лікарні, Соломія Герега.

 Відтак, усі маленькі пацієнти міста Львова чи області віком до 18 років, які мають певні проблеми з лор-органами, зможуть отримати якіснішу допомогу.

"До нас часто звертаються діти власне з поганим носовим диханням. Також з захворюваннями вушок і ця апаратура нам дозволить покращити діагностику і звичайно більш деталізовано, більш інформативніше оглядати пацієнтів і відповідно нічого не пропустити", - додала Соломія Герега.

"З допомогою лазера ми зможемо проводити від простих банальних оперативних втручань по тому якісь поліпи в вусі чи в носі, чи фібромки також зовнішні чи кисти, наприклад там м'якого піднебіння чи ротової порожнини і навіть до того, оскільки ми постійно рухаємося, розвиваємося, навчаємося як тут, так і за кордоном такі втручання як хірургія гортані, які насправді вже є топ левелів хірургії отоларингологічній", - заявила дитяча лікарка-лор, Мар'яна Черкес.

Зазначимо, що минулого року у лікарні створили міський сурдологічний кабінет, де проводять повну діагностику слуху в дітей. З допомогою придбаного обладнання відтепер є ще більше можливостей для лікування захворювань. Та і це ще не все, що вдалось реалізувати.

"Ми цього року плануємо ще отримати є виділено рядок в бюджеті розвитку міста Львова для слухопротезування, тобто це наступний етап", - додав гендиректор Дмитро Квіт.

Нагадаємо, що лікарня також виграла ще два великих громадських проекти, які планують виконати цього року.

 

Читайте також
Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео) Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео)
Доєдналася до такої благодійної справи і 8 міська клінічна лікарня.
У Львові вперше провели забір стовбурових клітин у дитини (відео) У Львові вперше провели забір стовбурових клітин у дитини (відео)
Ці клітини мають допомогти 4-річному хлопчику, якого лікують від нейробластоми, швидше одужати після високодозової хіміотерапії.
Львіський ”Охматдит" отримав дороговартісне обладнання для порятунку життя дітей (відео) Львіський ”Охматдит" отримав дороговартісне обладнання для порятунку життя дітей (відео)
Італійський гуманітарний фонд «Hope Onlus» передав львівському «ОХМАТДИТу» дороговартісне медичне устаткування.
Loading...
Load next