У Львові відбудеться патріотичний концерт в межах мистецького проєкту «Українцям щонайперше – воля!»

У Львові відбудеться патріотичний концерт в межах мистецького проєкту «Українцям щонайперше – воля!»
Вже 31 жовтня у Львові на сцені театру ім. Марії Заньковецької відбудеться масштабний патріотичний концерт. Усі гроші з продажу квитків будуть передані на потреби ЗСУ.

Вже незабаром у Львові відбудеться масштабне патріотичне дійство в межах мистецького проєкту «Українцям щонайперше – воля!» приуроченого до 80-ї річниці з дня створення УПА та 95-літтю з дня народження зв’язкової Української повстанської армії, поетеси Катерини Мандрик-
Куйбіди.

Зі сцени лунатимуть пісні у виконанні капели «Трембіта», а також говоритимуть про незламність наших пращурів у боротьбі з ворогом та про сьогоднішніх її продовжувачів у лавах ЗСУ.

Важко те, що у Львові, які живуть фактично у мирному часі забувають про наших військових, як тяжко їм й важко на передовій, як вони захищають нашу українську державу й спокійний сон наших дітей й усіх людей, які можуть працювати у мирний час фактично, - розповідає Ольга Муль, солістка капели «Трембіта».

І звичайно, серед композицій лунатиме й відома для кожного українця пісня «Батько наш Бандера!», що символізує дух й силу волі нашого народу.

Я хочу сказати, що усі знають, що по усій Україні пройшли флеш-моби. ПІсня дуже відома, але в аранжуванні нашого головного диригента Миколи Васильовича Кулика, то я думаю, що вона прозвучить прекрасно. Ну і звичайно у виконанні нашої капели «Трембіта», - Руслан Скоролітній, соліст капели «Трембіта».

Автор цього мистецького проєкту Василь Куйбіда, онук зв’язкової УПА Катерини. Розповідає, що скористалися нагодою на честь річниці створення УПА нагадати слухачам нашу історію боротьби, а головна мета дійства допомогти сьогоднішнім героям.   

УПА починала боротьбу за відновлення нашої в основному проти московського ворогу, бо спочатку були й поляки, й угорці, й німці, але на завершальному етапі усе призвело до протистояння з московією. Зараз цю боротьбу продовжують і я переконаний, що успішно завершать наші ЗСУ, - каже Василь Куйбіда, автор мистецького проєкту «Українцям щонайперше – воля!».

Ми не перший рік працюємо з його творчістю, його слова завжди дуже легко виконувати, вони дуже легко лягають на музику й завжди відкликаються з душею.
Це буде чудовий концерт, де можна буде отримати дуже гарні, приємні емоції, бо його творчість дуже вартує уваги глядача й слухача, - Вікторія Ященко, солістка капели «Трембіта».

Відбудеться концерт 31 жовтня у театрі ім. Марії Заньковецької о 18 годині.  Усі гроші з продажу квитів будуть передані на потреби ЗСУ.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео) З нагоди Дня Незалежності у Львові відбувся "Марш нескорених" (відео)
Сьогодні у Львові втретє відбувся Марш нескорених. Учасники ходи пройшли від Личаківського кладовища до Меморіалу Героїв Небесної Сотні.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next