Підготовка до наймістичнішого свята осені: у центрі «ЯМаріуполь» провели майстер-клас для діток (відео)

Підготовка до наймістичнішого свята осені: у центрі «ЯМаріуполь» провели майстер-клас для діток (відео)
Маленькі маріупольці навчалися виготовляти маленьких кажанчиків, павучків і усміхнених гарбузиків.

Прикольна маска вийшла!

Майже така ж, як у рідному для Іллі Маріуполі. В середині березня хлопець із матір’ю та меншою сестричкою виїхали з-під бомбардувань окупантів. Найбільше Ілля сумує за старими друзями.

Я вже навіть не можу додзвонитися, реально. Ну, добре, що хоч знайшов кращого друга, за тих всіх. Це я. Гиги.

А це Настя. Дівчина родом із Борислава, проте живе й навчається у Львові. Познайомилися дітлахи власне у школі, на уроці фізкультури, коли 5-класниця крутила обруч.

Ну, я говорив Насті: так тримати, гарно крутиш. Так ми і стали дружити.

Ілля захоплюється технікою, Настя ж цікавиться динозаврами. Нові друзі часто гостюють один у одного та діляться власними хобі.

путін пішов від потомків брахіозавра. Є цікавий факт, що у нього мозок – у дупі.

Я хочу стати...робити свої телефони «UMP» – «Ukrainian Mobile Phones»

Камера 50 мп, глянцевий... А я можу стати стоматологом, лікувати зуби буду. Або археологом.

Мати Іллі, Анна додає: дітлахам і справді складно пристосовуватися до нових умовах. Проте із підтримкою небайдужих львів’ян все вдається.

Дуже важко було знайомитися моїй дочці, бо вона каже: «Не хочу ні з ким знайомитись, хочу моїх старих друзів. Хочу додому. Зараз набагато краще, бо вони ходять до школи, бо то спілкування з дітьми їхнього віку. Вони займаються і спортом зараз, Ілля, наприклад, грає на гітарі так само від організації «ЯМаріуполь». Львів’яни небайдужі нам подарували гітари безкоштовно, - каже Анна Джеломанова, переселенка з Маріуполя.

Тож усі разом прийшли у центр «ЯМаріуполь», нині тут проводять майстер-клас із виготовлення маленьких кажанчиків, павучків та усміхнених гарбузиків. Розвага до прийдешнього Геловіна. Проводить інтерактив Лариса Попченкова. У рідному місті Марії жінка також займалася із дітлахами-переселенцями, які виїхали у 14-му з Донецька.

Коли сюди приїхали, ми поселилися в гуртожитку і те ж саме, я попросила в міста і мені зробили там кімнату і ми займаємося. Оце ми робили з дітлахами. Малювала я, кота зшили дітки, я допомагала їм, - розповідає Лариса Попченкова, переселенка з Маріуполя.

Картина насправді має свій символізм. Маріупольська Стара водонапірна вежа досі стоїть. Відтак і місто, вірить пані Лариса, встоїть.

Коли я робила цю роботу,  в мене було таке бажання, щоб ми, колись виглянули у вікно і бачили цю башню зі свого вікна, зі свого житла. Бо з мого житла вона була видна.

А от сестричці Іллі – 7-річній Алісі до душі припав майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок.

Косиночка, а тут личко, тут ручки, фартушок і пачка. Подарила 1 подружці. Було в мене 4, а стало 3.

Окрім різноманітних майстер-класів у цьому центрі надають усю необхідну підтримку переселенцям із Маріуполя.

У нашому центрі маріупольці можуть отримувати раз на 2 тижні гуманітарну допомогу у вигляді харчового продуктового набору, а раз на місяць можуть отримувати гігієнічний набір. Також у будь-який час вони можуть звернутися за медичною допомогою, за психологічною допомогою, за юридичною допомогою. Також у нас є рекрутер, який допомагає нашим маріупольцям знайти роботу, - каже Оксана Михайлишин, адміністраторка центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь».

Нагадаємо, Львів став 10 містом, де відкрили центр «ЯМаріуполь».

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Дари золотої пори: куди у Львові передавати опале листя і чому заборонено спалювати його самостійно? Дари золотої пори: куди у Львові передавати опале листя і чому заборонено спалювати його самостійно?
Львів’ян закликають збирати опале листя та передавати на станцію компостування органічних відходів.
У львівському аеропорту затримали двох іноземок з рекордною кількістю прикрас та валюти (фото, відео) У львівському аеропорту затримали двох іноземок з рекордною кількістю прикрас та валюти (фото, відео)
Йдеться про золоті прикраси та готівку на понад 15 мільйонів гривень.
У Львові відкрили для проїзду транспорту ще одну ділянку вулиці Шевченка У Львові відкрили для проїзду транспорту ще одну ділянку вулиці Шевченка
Тепер авто можуть проїжджати на ділянці від вул. Яцкова до Бортнянського.
Loading...
Load next