Поліція закликає пішоходів вдягати світлий одяг та позначати себе світлоповертальними елементами (відео)

Поліція закликає пішоходів вдягати світлий одяг та позначати себе світлоповертальними елементами (відео)
Патрульні рекомендують пішоходам і велосипедистам вдягати одяг світлих кольорів, а ще обов’язково позначати себе світлоповертальними елементами, які є у вільному доступі.

Як так може бути, що нас не видно?

Так колись думав Андрій. Ровером пересувається з малку. З віком до двоколісного додався й спеціальний одяг. Зокрема жилет зі світлоповертальними елементами та велосипедні ліхтарі.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Є статичний, я рекомендую більш динамічний – він найбільше привертає увагу. Так само є звичайний ліхтарик на випадок повної темряви.

А ще ось такий флікер.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Багато кому заважає штанина, ви можете просто їх вдягнути і штанина не буде в дірку лізти, і так само вас буде вже видно за рахунок цього.

Придбати ці елементи, каже, змусило життя, коли сівши за кермо автомобіля, зрозумів, якою невидимкою в темряві він є для водія.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Проблема основна є в тому, що переважно велосипедисти не їздять автотранспортом...і взагалі вони не розуміють, що їх можуть не бачити на дорозі в принципі. Вам ніхто не гарантує, що там, де ви знаєте ту дорогу, ви там їдете і там не зник люк за ніч чи за день, чи він просто тріснув і провалився. Це і ваша безпека, і так само вас повинні бачити, - каже Андрій Юнак, львів’янин.

Для прогулянок у прохолодну й темну пору Ростислав одягає чотирилапу у комбінезон із світловідбиваючою смужкою. Каже, коли темніє рано і навіть вдень буває похмуро та туманно, потрібно подбати про безпеку собаки.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Ми навмисно це брали в магазині, де продаються зоотовари. Він відбиває вологу, що його можна брати в дощ і також додатково є ось ця полоска світловідбиваюча, що також. Захищає, щоб не наїхав часом велосипедист чи скутерист. Автомобіль, не дай Бог, - розповідає Ростислав Яремко, львів’янин.

Дбати про безпеку свою, дітей та навіть тварин в темну пору доби закликають і патрульні. Тим паче у час, коли через ворожі обстріли критичної інфраструктури та режим економії електроенергії вулиці наших міст не освітлюються. Поліцейські фіксують збільшення кількості ДТП за участі пішоходів у порівнянні з літнім періодом.

За літній період часу близько 120 ДТП за участі пішоходів, а вже за зараз, за всього 2 місяці осені – вже 114 ДТП за участі пішоходів. Якщо беручи до уваги жовтень, вже є 9 травмованих з 14, тож більшість уже за цей період, коли відбувається економія світла і неосвітлених вулиць, - каже Марія Гримак, старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Львівщини.

14 осіб загинуло. Відтак патрульні рекомендують вдягати одяг світлих кольорів та обов’язково позначати себе світлоповертальними елементами, які є у вільному доступі.

Фото: ПравдаТУТ Львів

Навіть якщо ти у темному одязі тебе буде прекрасно видно на відстані від 130 метрів. Якщо ж ти в темному одязі – 10-15 метрів, тобто чорний, коричневий одяг. Якщо це жовтий, яскраво-помаранчевий або іншого виду світлі кольори, білий, то тебе видно з 55 метрів для водія, - каже Марія Гримак, старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Львівщини.

До слова, у Верховній Раді запропонували карати пішоходів, які пересуваються вночі проїзною частиною або узбіччям без світлоповертальних елементів штрафом – 51 гривня або попередження.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
На Львівщині трапилась ДТП за участю поліцейських: є постраждалі (відео) На Львівщині трапилась ДТП за участю поліцейських: є постраждалі (відео)
Внаслідок зіткнення двох автівок, одне яке є поліцейським - постраждало троє осіб. Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини аварії.
Зіткнення з автопоїздом у селі Тухолька: пасажир мікроавтобуса загинув Зіткнення з автопоїздом у селі Тухолька: пасажир мікроавтобуса загинув
Унаслідок ДТП у селі Тухолька Стрийського району загинув 57-річний пасажир мікроавтобуса
Loading...
Load next