Як не стати жертвою «кишенькових» злодіїв? (відео)

Як не стати жертвою «кишенькових» злодіїв? (відео)
У холодну пору року люди частіше користуються громадським транспортом, що сприяє роботі «кишенькових» злодіїв.

У холодну пору року люди частіше користуються громадським транспортом, що сприяє роботі «кишенькових» злодіїв.  Опитавши пересічних львів’ян не знадобилося багато часу, щоб знайти тих, хто втратив свій гаманець через спритні пальці зловмисників.

Лишив гаманець з курточкою в електричці й пішов у туалет, прийшов, а  там грошей немає, - розповідає Андрій, львів’янин.

Розрізали, я стояла, а на підніжці був хлопець. Він взяв сумку мені розрізав й витягнув гаманець, все. Я це побачила вже на роботі. Бачу, а в сумці вже зайчики сонячні гуляють. Колись думаю про це, колись не думаю, але треба бути обережним, сумку перед собою ставити це найвигідніше, - наголошує Світлана, львів’янка.

Патрульні розповідають, що часто отримують виклики про подібні крадіжки, але пропажу заявники помічають вже після певного часу, що ускладнює пошуки зловмисників. Тому правоохоронці радять дотримуватися кількох простих правил, що допоможуть зберегти ваші речі.  



Не показуйте свої гаманці, вміст свого гаманця в людних місцях. Будьте обережні в людних місцях, або в громадських транспортних засобах, якщо вас дуже хтось сильно притискається, то це може бути натяком про те, що людина може й хоче забрати вміст ваших кишень. Тому будь ласка прибережіть це, не носіть з собою велику кількість грошей, - пояснює Мар’ян Ревакович, т.в.о. заступника командира роти патрульної поліції Львівщини.

А ще краще користуватися банківськими картками, але ні в якому разі не пишіть на них свій пароль, бо й такі випадки траплялися й гроші, які зняли з вашого рахунку вам ніхто не компенсує. До того ж зазвичай крадії діють за певними схемами, то ж якщо бути уважним, то ви зможете помітити потенційного зловмисника.

Є такі ситуації, що крадії не працюють по одному. Їх завжди 2-3 чоловік. Один дивиться за жертвою, як вона себе поводить й тому подібне, один з другого боку  й один вже буде підходити й здійснювати свої неправомірні дії, які він там має в голові заплановані зробити, - зауважив Мар’ян Ревакович.

Якщо ж ви таки стали жертвою крадіїв, то необхідно негайно звернутися до правоохоронців, пригадати орієнтовний вигляд людини, що на вашу думку міг заволодіти вашим гаманцем та в якому напрямку він потім рухався. Додамо, що в умовах воєнного стану за такі злочини передбачене максимальне покарання.

Злата Новосельська pravdatutnews.com
 

Читайте також
7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові 7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові
Ремонт всієї вулиці С. Бандери наближається до завершення.
У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео) У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео)
Аби пришвидшити реконструкцію перехрестя вулицю Степана Бандери та Городоцької майстри працюватимуть навіть вночі. Однак суму компенсації за незручності наразі не повідомляють.
Loading...
Load next