У Львові презентували благодійний фотопроект «Українки – шпильки, сукня, автомат»

У Львові презентували благодійний фотопроект «Українки – шпильки, сукня, автомат»
Виручені з благодійного фотопроекту кошти скерують на потреби 125-ї бригади ЗСУ.

«Українки – шпильки, сукня, автомат» – фотопроєкт з душею на полотні презентували у Львові. Образ кожної з героїнь, зображених на світлинах, як і внутрішній світ жінки – різний, проте мета у них одна – розбудова держави, гордість носити код нації, захищати, любити та жити.

Тут я представлена як така цілитель-мольфар український, яка допомагає людям відновлювати свій ресурс, сили, витягувати їх з такого стану важкого. Те, чим я і займаюсь. Я тілесний психотерапевт також, тобто ми робимо різні практики, особливо людям, які зі Сходу переселились до нам до Львова, - каже Ірина Грицеляк, масажистка, реабілітологиня.

Із внутрішньою силою на знімках водночас і біль, який живе у кожному з нас. Ніна Хомин, власниця фотостудії, яка й займалася створенням образу героїнь проєкту, розповідає, як для однієї з учасниць навіть розпиляли стару ванну.

Де ми спочатку ховалися, хто там знав про укриття? Нам всім казали йти у ванну і ми сідали в ванну і це навіть моя Біблія, яку мені подарували за благодійність і, що ти віру обнімав, віру в Бога і ти надіявся, що все буде добре. А чому ванна розколота? Тому, що ми в війні, Україна розколота, розламана, - розповідає Ніна Хомин, власниця фотостудії «Magic story».

Зазначимо, проєкт є благодійним, адже виручені кошти скерують на потреби українських бійців. Сама ж ідея, каже організаторка заходу Олена Дмитрієнко, прийшла до неї уві сні.

Насправді ми зараз усі дуже емоційні і нам сняться дуже різні події і мені наснилося, що Україні варто показати жіночий фронт, що ми маємо показати, як кожна українка переносить війну. Тобто ми живемо, ми працюємо кожен на своєму фронті і мені дуже захотілося показати це, плюс зробити цю акцію благодійною і допомогти нашим Збройним Силам, зокрема 125 бригаді ЗСУ, де воює дуже близька мені людина, - пояснює Олена Дмитрієнко, військова психологиня, організаторка заходу.

Власне на своєму фронті продовжують працювати й медики. Зокрема в усій мережі медцентру «Клініки Стефана Хміля» діє соціальний проєкт на підтримку захисників і захисниць України. «Козацькому роду нема переводу» – зможе подолати проблеми з репродуктивними здоров’ям, йдеться про лікування безпліддя. Також у медцентрі кріоконсервують гамети військовослужбовців, які планують брати участь у бойових діях. Послуги – абсолютно безкоштовні.

Зараз усе більше говоримо про перемогу і про відбудову країни в майбутньому, але дуже мало говоримо про ті демографічні втрати, які ми будемо мати і про погіршення стану здоров’я загалом, а саме репродуктивного здоров’я у молодих людей, які зараз воюють і здобувають для нас перемогу, - каже Марія Хміль, медична директорка МЦ «Клініка професора Стефана Хміля».

Не втомлюється захоплюватися жіночом фронтом й письменник, журналіст й гість презентації Остап Дроздов. Представниці різних сфер життя, які навіть за умов війни продовжують працювати, будучи прикладом для інших. Каже: така вона, дивна і часом незбагненна реальність.

Де жінка буде не лише в гарних сукнях і в гарних інтер’єрах, а жінка буде там, де гидко, там, де брудно, там, де смердить смертю і вона там буде залишатися жінкою. І це – перемога! – наголошує Остап Дроздов, письменник, журналіст.

Додамо, незабаром картини вирушать до Європи – у мандрівку містами на «три букви В»: Вільнюс, Варшава, Венеція. І на завершення – відбудеться  благодійний аукціон у Києві.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Минулої суботи до Львова приїхали Зеленський та командири "Азовсталі" Минулої суботи до Львова приїхали Зеленський та командири "Азовсталі"
Командир «Азову» Денис «Редіс» Прокопенко натякнув, що командири з «Азовсталі» повернуться до бою проти російських окупантів
У Львові розігрують розмальовані уламки ракет, якими бомбардували місто (відео) У Львові розігрують розмальовані уламки ракет, якими бомбардували місто (відео)
У Львові розігрують розмальовані уламки ракет, якими бомбардували місто 26 квітня та 3 травня. Усі зібрані кошти передадуть на потреби Збройних сил України.  
Loading...
Load next