З 14 листопада у Львові стартує опалювальний сезон для мешканців: чи готове місто? (відео)

З 14 листопада у Львові стартує опалювальний сезон для мешканців: чи готове місто? (відео)
Зараз офіційно опалювальний сезон розпочався тільки для шкіл, садочків, лікарень та закладів культури. А вже з понеділка почнуть обігрівати й житлові будинки.

У Львові вже готові подавати опалення у житлові будинки. Однак варто враховувати підступність ворога, який неодноразово погрожував українцям важкими випробуваннями взимку. Проте люди кажуть, що готові до будь-яких надзвичайних ситуацій.

Як опалювальний сезон, то в нас в хаті дуже тепло, навіть 25 могло бути в ті роки, бо в нас 9-й поверх і чудово. А як буде цього року не знає ніхто. Але в селі  є батьківська хата, де ніхто не живе й в критичні моменти, то можна їхати туди.

Посадовці розповіли, що попри важкий час все ж вдалося виконати заплановані роботи, щоб система опалення працювала стабільно.

Здійснили зміну 6-ти кілометрів теплових мереж на попередньо ізольовані труби, провели реконструкцію низки котелень, реконструкцію котлів на ТЕЦ-1. Також провели перевірку та промивку регулюючого обладнання внутрішньо-будинкових систем тих будинків, де управління здійснює комунальні управляючі компанії, - розповідає Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури львівської міськради.

До того ж в багатоквартирних будинках впродовж року встановили ще кілька індивідуальних теплових пунктів. Вони  дозволяють регулювати комфортну температуру в приміщенні, а також додатково заощадити кошти на опаленні.

Взагалі по Львову встановлено, й перебуває на нашому балансі 522 ІТП. Практично це є майже 30% тих будинків, які ми обслуговуємо, це доволі така велика цифра для нашого міста й ми будемо рухатися далі в цьому напрямку. Ми вже розробили проєкти на Шевченківський район. Ми вже маємо готових 82 проєкти на 82 будинки й наступний крок буде там, - пояснює Валентин Вольський, директор ЛМКП «Львівтеплоенерго».

У місті також запустили програму, що має компенсувати 50% вартості генераторів, які мешканці багатоповерхівок закупили на випадок надзвичайних ситуацій. Для цього потрібно, щоб уповноважена особа від ОСББ чи управляючої компанії подала відповідні документи до ЦНАПу. Більше про це можна дізнатися на сайті міської ради. Посадовці також додають, що підготували альтернативні заходи для опалення Львова, якщо виникне така потреба.

Ми запустили кампанію по так званих металевих буржуйках. На сьогоднішній день ми маємо понад 700 печей, які встановлені в найпростіших укриттях багатоквартирних будинків. Ми маємо печі, які придбані й встановлюються майже в усіх школах. В нас пропрацьовано можливість переведення деяких освітніх закладів на використання твердого палива, - додає Олександр Одинець.

Зараз же офіційно опалювальний сезон розпочався тільки для шкіл, садочків, лікарень та закладів культури. А подачу тепла у  житлові будинки планують розпочати вже з понеділка.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Опалювальний сезон розпочато: тепло подано у 70% будинків Львова Опалювальний сезон розпочато: тепло подано у 70% будинків Львова
Цей процес відбувається поетапно й поривів у мережі зафіксовано не було.
Опалювальний сезон у Львові: комунальники розпочали підготовку у Шевченківському районі (відео) Опалювальний сезон у Львові: комунальники розпочали підготовку у Шевченківському районі (відео)
Зараз комунальники ремонтують один з котлів на теплоцентралі "Північна", що забезпечує гарячою водою і теплом Шевченківський район.
«Львівгаз» попередив про можливий зрив опалювального сезону у Львові «Львівгаз» попередив про можливий зрив опалювального сезону у Львові
Теплопостачальні підприємства Львова боргують гроші за газ і не отримують достатню компенсацію від держави.
Loading...
Load next