Студенти Академії друкарства провели чергову акцію протесту проти об’єднання з ЛНУ (відео)

Студенти Академії друкарства провели чергову акцію протесту проти об’єднання з ЛНУ (відео)
У Львові провели чергову акцію протесту проти ініціативи Міністерства освіти й науки щодо приєднання Академії друкарства до ЛНУ ім. Івана Франка.


Студенти Львівського поліграфічного фахового коледжу, що належить до академії друкарства теж вийшли на акцію протесту проти приєднання цього навчального закладу до національного університету імені Івана Франка.

Це вже другий протест. Перший протест був у суботу біля оперного театру. Тепер це другий протест. Якщо на не почують, то будемо робити більш радикальнішими методами, тобто це буде студентська петиція. Це буде звернення догори, якщо нас там і досі не почують й ніяк не відреагують на наші бажання, то ми будемо продовжувати, ми будемо боротися до кінця. Тому що це наш коледж, наші знання, наше майбутнє, - каже Мар’яна Гірняк, студентка Львівського поліграфічного фахового коледжу.

Я вибрала саме цю спеціальність, я не хочу її змінювати, адже я думаю, що після об’єднання буде скорочення можливе, я не хочу цього. Вибирала саме це й змінювати думку не бажаю, - Марія Мулик, студентка Львівського поліграфічного фахового коледжу.

Директорка коледжу наголошує, що про відповідне звернення МОН до Кабміну з ініціативою про приєднання вони дізналися з соцмереж. Попередньо з ними навіть ніхто не говорив про те, як ці зміни мають відобразитися на навчальному процесі. Лише потім вони вже змогли ознайомитися з проєктом цього рішення.

В одному з 4-х пунктів всього на всього написано було так, що студенти Української академії друкарства та її відокремленого структурного підрозділу стають студентами Франкового університету та його структурних підрозділів. Чому у формі множини, оце мене насторожило. Це означає, що наших студентів розкидають по різних освітніх структурах, - Леся Хомчак, директорка ВСП Львівській поліграфічний фаховий коледж Української академії друкарства.

Й додає, що це може повністю знівелювати специфіку цього навчального закладу.

Я не знаю чи взагалі спільнота львівська та загальноукраїнська знає про те, що ми єдиний спеціалізований в цілій Україні заклад фахової передвищої  освіти, який готує фахівців для видавничо-поліграфічної сфери. І власне готує фахівців за усіма етапами підготовки книги й опрацювання найрізноманітнішої інформації, - Леся Хомчак, директорка ВСП Львівській поліграфічний фаховий коледж Української академії друкарства.

Студенти також хвилюються, що таким чином вони можуть втратити бюджетні місця, а також, що доведеться здавати додаткові екзамени на вступ. Й до того додають, що більшості спеціальностей на які вони подавали документи в університеті Франка немає. Крім того існує вірогідність, що деякі з викладачів взагалі можуть втратити роботу через цю ситуацію.  

Я думаю, що це буде загрозою своєрідною, як для студентів, так і викладачів. Ми маємо прекрасний колектив й ми хочемо працювати, як і зараз працюємо - воєдино. Тим більше наші успіхи, успіхи наших викладачі та студентів є чудовими, - Надія Шимечко, голова циклової комісії видавничої справи та редагування Львівського поліграфічного фахового коледжу.

Зазначимо, що керівництво Львівського національного університету ім. Івана Франка теж дізналося про ініціативу МОН з соцмереж. Наразі остаточне рішення щодо приєднання відтермінували.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 


Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові студенти підтримали пенсіонера, засудженого за вирощування конопель (фото) У Львові студенти підтримали пенсіонера, засудженого за вирощування конопель (фото)
Громадська організація «Українські студенти за свободу» вийшла на акцію підтримки засудженого за вирощування конопель 66-річного Андрія Баженова з Жовківщини
Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео) Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео)
Молодшому медперсоналу психіатричної лікарні "Заклад" уже 4 місяці не виплачують зарплат, відтак вони вийшли на мітинг під стіни ЛОДА.
Loading...
Load next