Уламок металу ранив з середини: у Львові врятували чоловіка з Донеччини (відео)

Уламок металу ранив з середини: у Львові врятували чоловіка з Донеччини (відео)

 62-річний пан Олександр з Донеччини. Всього за 10 кілометрів від селища де він проживає безперестанку точаться бої, тому до звуків вибухів він – звик. Та ніяк не думав, що один зі снарядів прилетить у його подвір’я.

Я управлявся біля худоби у мене  було, в смислі в нас у сімї було 4 корови і ми біля них управлялися. І тут буквально я набрав сіна в корзину, щоб понести корівці корівкам вірніше і тут я почув взрив, - розповідає Олександр Стрілець, пацієнт.

Чоловік одразу ліг на землю. Каже це його і врятувало, адже снаряд розірвався в 20 метрах від нього.

Просто машинально я так повернувся і дивлюся вся нога в крові. Якраз от не нога конкртено, а якраз де колінна чашечка і підколінна ямка і от ця підколінна ямка якраз вся була в крові і там от мене порізало осколками, - пояснює пацієнт.

Та найбільше пан Олександр перживав не за себе, а за рідного брата, який тоді разом з ним був на подвірї.

Перва думка була за барат. Що  з ним. Тому що і він на подвірї там теж щось робив, - каже Олександр Стрілець.

Олександру уламками зрешетило половину тіла, братові метал потрапив в голову. Наші військові, які були неподалік надали першу допомогу. Далі у чоловіка операція в Курахово та ще 3 у Дніпрі. А потім його з братом евакуйовують до Львова у Національний реабілітаційний центр «Незламні».

Доставили хворого з кровотечею. Тампонада 2 рази не дала ефекту, - каже Олександр Голуб, інтервенційний кардіолог Центру «Незламні» Першого медоб’єднання Львова.

Коли одного дня при подачі перев’язу хворий закровив активно і не зміг дійти до перев’язочної, фактично впав в коридорі де йому мусіли актично зупинити ту кровотечу  притиснувши і затампонувавши стало зрозуміло, що є проблема гірша і після чого вирішено було швидко подати його на компютерну томографію, - розказує Ігор Христук, хірург Центру «Незламні» Першого медоб’єднання Львова.

Згодом зробили ангіографію і виявилось, що насправді причиною цьому був уламок в стегновій артерії. При кожному русі він різав стінки судини і тому з неї йшла кров.

Є в нас тут осколкове поранення, це осколок і псевдоаневризма, яка сформувалась внаслідок розриву глибоких гілок, глибокої стегнової артерії, - каже Олександр Голуб.

Не гаючи часу чоловіка вирішили оперувати.

Ми зайшли ендоваскулярно зайшли в цю артерію і закрили артерію спеціальними з мікрофібри спіралями,  - пояснює Олександр Голуб

Доступ виконувався через артерію з плеча під рентгеном. Попри те, що уламок залишився в тілі Олександра, він йому більше не загрожує. Адже лікарям вдалося зупинити кровотечу.

Ми надіємося, що все з ним буде добре, жодних ускладнень післяопераційних рани і тої ділянки яка була проблемна немає, вона фактично загоїлась. Це ще одина ознака того, що все зроблено добре, тому що якби було не дай Боже якісь рецедивні речі, так, то рана не закривалася би, а так вона закрилася повністю. Пацієнт готується до виписки, - розказує Ігор Христук, хірург Центру «Незламні» Першого медоб’єднання Львова.

Пацієнта очікує ще одна операція, щоб повністю відновити рухливість ноги. А щодо брата Олександра, який також мав поранення, то з ним все добре і нині він на реабілітації.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео) Українські військові пройшли підготовку до застосування NLAW (відео)
Тренували військовослужбовців ЗСУ британські інструктори.
До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео) До Дня спротиву окупації Криму у Львові організують низку мистецьких подій (відео)
Різноманітні заходи відбуватимуться упродовж 22-24 лютого.
У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк У Львові від пневмонії помер ветеран АТО Юрій Досяк
Він пройшов Іловайський котел і 119 днів полону.
Loading...
Load next